Tuesday, September 13, 2011

How can I Pink-ed my desk and still look professional?

As you know, or if you don’t know yet, I’ve started working at the new place last Friday ;) So today is my 3rd awesome day.

Meja saya sangat besar dan kosong. Bukan mau kasi Pink betul pun sebenarnya, cuma mau kasi ada barang seja, supaya kelihatan berpenghuni. Baru cuma ada laptop (yang saya sudah install dengan windows live writer untuk menikmati hidup berblogging yang lebih baik) yang baru dibagi last week.

office desk

Menurut gambar di atas. Saya suda beli mug baru berwarna pink. Alas hello kitty segiempat tersebut juga saya beli tanpa sebab, hanya untuk kasi penuh-penuh meja. Bersamanya juga saya beli cermin baru berwarna pink. Sebenarnya ada tumbler warna pink juga, untuk kasi penuh meja dan minum air. Tapi telah diminta oleh seorang sahabat lelaki saya, sebelum sempat saya bawa ke office pun, untuk dia minum susu protein konon. Nanti saya mau beli table runner kecil warna pink lagi, untuk saja-saja. Bukan bidang saya ni hias-hias meja. Stationary saya semua sumbat dalam laci.

Begini saja caranya mungkin.

office desk - drawing

Ini lah yang biasanya. Meja dihias dan dipenuhkan dengan drawing (tu pun masih nampak kosong lagi mejaa nii). Serta kertas-kertas lain. Itu assignment pertama saya yang baru dapat kemarin. Baru dapat drawing pagi-pagi sempat study sekejap, terus masuk meeting pukul11. Agak terkial-kial juga la. Saya cuba act like the pro sungguh-sungguh. Dapat juga catch up time meeting tersebut.

Juga saya telah membeli 2 pasang kemeja baru pada malam yang sama saya beli mug pink di atas. Kemarin (Isnin) saya pakai biru.

cinoi working Sebab hari Isnin semua staff pakai kemeja seragam warna biru. Jadi saya sengaja pakai biru supaya nampak in. Eheheh.

Ok lah. Saya butuhkan cadangan kalian untuk kasi penuh sikit tu meja. Sementara belum ada drawing yang banyak. Jumpa hari Khamis di Kimanis power plant site!

Doakan saya berjaya di sini. Berjaya dan bertahan. Ini adalah pekerjaan saya yang ke-4 sejak saya mula bekerja pada tahun 2008 (I was looking for better opportunity ehe) ;)

Love,

Cinoi xo

10 comments:

Dayz J said...

Cinoi,selamat memulakan kerja baru. eheh. saya mecadangkan letak frame gambar encik tunang. bagaimana?

Cinoi Lavigne said...

Ya la. saya mau juga. suda tgk2 frame tp blum beli.
Tp kan mcm malu bah taru gmbar tunang. sbb blum kawin. mungkin taru gmbar family

Aki said...

Cinoi,ko letak Logo Suria Group bewarna pink.. hahahahahah.. ^_^.v..

nowriz said...

mungkin paku tekan color pink.. so, ko bleh kasi tag kata2 motivasi di partition board tu..

atau note pad & casing color pink beserta pen color pink juga.. letak dekat telefon...

juga tidak lupa kalendar! ;)

beaty said...

wah cantik2 juga tu pink tu cinoi...

bagus la supaya ko buli blogging juga pas install kan..

bah gudluck ur new company...

Chii said...

jgn kasi penuh terus. nda lama banyak sda kerja ko tu...

FionaHafiz said...

bukan apa ya. sblm kawin aku letak gmbr kawan kawan atas meja T_T

misya mialen said...

aku setuju sama tu cadangan nowriz.sbb aku pun bt gitu. tp, most on kaler putih dan hijau;D.

Cheyan said...

Bila di kimanis jgn lupa jenguk site disebelah ya..hehe

-ilyannur- said...

cinoi, ada partner bos ko nama bakir ka? if ada, i know suda apa company ko tu. my boss punya second company . suria offshore kan?ngehh22

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....