Monday, September 12, 2011

Ketawa lah, sebelum ketawa itu dilarang

How is that??

Saya kira, at any point or level, anything is possible. Yes. Anything.

For example, di kala kita berpoco-poco. Sama ada sebagai exercise ataupun hiburan, tiba-tiba ada satu negeri yang diharamkan aktiviti poco-poco. Ya, terkesima kita yang sedang sebok melenggang patah-patah, mana begoyang tiba-tiba, mana ko niiii, poco-pocooo. Do you expect the pengharaman?

Ataupun, do you ever imagine that you will be paying a RM10 reload prepaid for RM10.60? Put aside any other taxes when you shopping and all.

Or do you expect someone can actually spend a million of dollar just for a ring, sementara orang lain terbeban dengan pelbagai jenis tax dan perbelanjaan minyak kereta yang mahal? A ring. Tidak pernah terfikir sampai ianya terjadi kan?

Atau menerima warning letter (dari majikan), yang sudah tidak berguna lagi kerana ianya diterima pada hari terakhir kamu berkhidmat dengan majikan tersebut?

Atau masih ada lagi yang berhati hitam dan busuk di bulan Syawal seperti tidak mendapat apa-apa di bulan Ramadhon.

Dan banyak lagi. Hehe

Point nya di sini, Expect the unexpected people!

Have a lovely Monday!

Love,

Cinoi

9 comments:

Dayz J said...

Cinoi, the last part itu funny. received warning letter on your last day? hehe

nowriz said...

yau.. dapat warning letter di hari terakhir berkhidmat..
bergurau kasar si boss..
aduss.. betul2 di luar jangkaan eh..

beaty said...

wah c boss ko kasi warning?? kah kah ,..kasi tau dia bye2 bos sa mau jalan suda bilang

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kdg2 terfikir jgak perkara2 unexpected cam tu..haiih, one day...if dia bg haram penggunaan handphone, lagi haru, semua pakai public phone, berbaris panjang mcm dulu2.

p.s : rindu plak zaman camtu. ehex!

MyGamanBorNeo said...

huhu ... x suka dgn 6% prepaid service charge

Nurul Aima Hj Kaim said...

mendalam ini entry..nda suka tu byr tax..

Daniel Chiam said...

I didnt expect this post to be like this XD

Haha

virgo19 said...

haha sy mau ketawa b4 ketawa kena haram...lol...apa blh bt la kn...dunia makin panas n so its issue...sume pun psl duit...apa2 pun trima warning letter on las day working mmg haha gila...XD

Adlilatun Nur said...

:)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....