Monday, October 10, 2011

1985-2011

 

 

1

Took me almost an hour to start typing. Tidak tahu mana mahu start. Thinking of the best words to say. Al-Ameer Sadat, dia yang ber’tshirt putih. The wife, Hajjaratul Murni,  yang berbaju putih. This picture was taken on our final year dinner. He was a nice guy u know. Dorang memang sangat nakal, he and the housemate. Memang No.1 menyakat orang. Tapi, once minta tolong dengan dia, he will never say no.

I still remember travel from Parit Raja Batu Pahat to Kuantan with him. Dia duduk Kemaman, aku pula Kuantan, the next day kena pergi kerja, praktikal di Kuantan. Aku kira tumpang dia ah balik. Malam tu gerak lewat sangat, arwah siap stop sekejap, ngantuk dia drive, nak tidur. Dia hantar aku sampai depan rumah kakakku di Kuantan. Masa tu Murni gf dia, sekarang wife, stay dekat Parit Raja, short sem kot.

 

2*From left, Murni, Arwah Sadat, Matin, Ali, and me

He left us today, Sunday 9/10/11 selepas waktu Asar, di office. Masa pertama dapat berita tadi, said it wasn’t confirm. While contacting everyone, I was hoping that, that was a false alarm, hoping that the news was not true. But it is. I cried.

Semoga dia ditempatkan di tempat orang beriman, sebab dia memang orang yang baik sangat-sangat, come from a big family yang baik juga sangat-sangat, still remember dinner at his family house. All of us like 2 bus kot.

Tapi, I cannot think of any words to say to Murni. Besarnya dugaan ini, Tuhan saja yang tahu. Murni, bertabahlah. I love you Murni. We will always miss you Allahyarham Sadat.

3

 

Ya Allah, selimuti lah hati si isteri malam ini. (Thanks Ona).

 

Al-Fatihah.

11 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

takziah murni al-fatihah

Jay Minerva said...

AlFatihah. Mudah2an perjalanan arwah kembali ke Rahmat-Nya dipermudahkan dan ditempatkan dia di kalangan mukmin yg beriman. InsyaAllah... La tahzan...

Snazzy Naz said...

al fatihah. semoga d tmptkan di kalangan org beriman

Dimple said...

salam takziah buat murni. Al-fatihah.

nowriz said...

al-fatihah.. takziah buat keluarga arwah..

beaty said...

Takziah buat keluarga..knp dia sakit ka ni?

-ilyannur- said...

takziah utk murni & keluarga . al-fatihah

tuLank RusuQue said...

aku pun sedih weh.terkejut aku.tapi apa pun semoga Allah kurniakan ketabahan pada kmuni utk terima semua ni:'-(

mesarra said...

tabah dia aku tgk.satu towel di tangan yg sapu air mata dia yg mengalir.tp senyum x lekang kat bibir bila ada yg menyapa dia.duduk disisi jenazah sambil bacakan yasin.

semoga apa yg berlaku merupakan perancangan Allah yang terbaik untuk mereka bertiga.InsyaAllah.

Galaxy said...

nice blog....meh la jenguk blog kami lak...mana la tau kut2 teringin nak melancong dgn artis fizo omar ke?

http://galaxies-holidays.blogspot.com/2011/10/bersama-artis.html

Just said...

Al-fatihah to your friend. Is he sick or sumthing? Hrp2 the wife tabah utk teruskan hidup.. Can't imagine if i'm in her shoes.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....