Friday, December 12, 2008

campur mix: jumaat.sabtu.weekend.raya.cuti.aku suka.tapi sekejap sangat.

jumaat lepas aku semangat sekali kerja. kerana rancangan selepas kerja yang mengujakan aku.

pertamanya, aku pergi shopping. untuk PUTRI.
belikan baju baby yang comel kaler pink, n socks pink polka dot. pink + black. sangat kewl.

kemuadian malam2 sikit. ada rancangan yang lebih mengujakan.
ingat lagi entry ketagihanku.
iya.aku melepaskan gian terhadap ketagihanku.
aku menagih.
karaoke.
yeeha!


ini dia ahli karaoke. (ini saja gambar terbaik. yang lain semua teruk hasilnya. cuma ada video.yang gagal di upload)
pakej 270 for 3meals + 3 jug + tidbits + karaoke all night long in a HUGE room.

we finished at 3. 3 am ok. sangat seronok.

paginya harus ke airport seawal pukul5 pagi.
untuk menaiki penerbangan tambang murah airasia balik ke sandakan.


ah.mengantukku masih pekat.
tiada apa banyak barang ku bawa.
hanya over-size handbag n kek.


ya.itu dia. driver tetap dan berpencen ku.masih setia walaupun belum mandi.huh.



lihatlah.seawal 6pagi pun sudah ramai mereka yang masing-masing ada destinasinya.

destinasi ku?bunkface! eh salah.lagu bunkface is situasi. whatever la! ada gak asi kat blakang, (destin : situ)-asi . ah sudah. berbalik kepada cerita asal, lihat makhluk aneh yg ramai, pelik betul pagi2 sudah ada di sini.



aku yang tiada mood dan mengantuk amat.

seperti di"gam-gajah"kan mata aku. pening aku lihat manusia beramai di sini.




aku di departure hall.
terbanglah bersama awan dania sebentar lagi. *wink*




akhirnya.
dalam sekelip mata (masuk flight terus tutup mata, bila buka mata landing dah, gile ah aku memang mengantuk)
aku sampai di home-sweet-home.
dan untuk pertama kalinya berjumpa PUTRI NURQISTINA BALQIS
tadaaa.

gambar pertamanya di sini.
tidur terus-terusan kerjanya.geram aku. kecil macam anak tikus.
baju yang aku hadiahkan, mummy aku tidak benarkan dipakai PUTRI
bilangnya, baby baru umur 12 hari jangan dipakaikan baju begini, seksi, sejuk nanti.
huh.apakah.
hari sabtu ku di rumah aku habiskan dengan meng'qada tidur yang aku tertinggal semalam.
petang aku ke hospital melawat mama PUTRI yang masih ditahan di wad.

isnin ku beraya haji seperti biasa.

langsung tidak mengenakan baju tradisional (baju kurung, kebaya, etc). sebab itu tiada gambar raya.
hanya t-shirt biasa dan seluar pendek dan makan nasi, ketupat, kari, rendang, ayam merah, untuk sarapan pagi, lunch, mkn ptg, mkn malam, supper.iya.aku harus pergi menimbang berat badan.ayuh pergi sekarang!

8 comments:

SCARlet J said...

tidur terus-terusan kerjanya.geram aku. kecil macam anak tikus.

ngeng ko.budak comel camtu ko kate cam anak tikus..haha
aku tgk cam bunky.haha

tp siyess...comellll je cam auntie sara dia..haha..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

scarlet j,
mmg pon comell.
putih gile.
mak ayah die kan putih.
adik aku tu mcm cina.mase baby baru kluar time lahir kt hosp tu daddy aku ckp "eh, tu kot die"
mummy jwb "isk.xla.anak cina tu"
haha.padahal mmg tu pon cucu dorg.

CHIKA said...

wa comelnya baby.
hey cutenya dia.
cute cute cute

Qi_Cinoi.Lavigne said...

chika,
comel memang.
trimas!

hajime said...

ah!
lame sudah x berkaraoke...

nieja said...

comey la putri..
ehe..

cam anak tikus?
hahahha..ape la u
ni cinoi..

DJ said...

cute nye baby...sesuai la ko cinoi pegang baby..pas ni turn ko plak kawin

Qi_Cinoi.Lavigne said...

hajime,
ape tunggu lagi.ayuh karoke!

nieja,
mmg btol.comey gile.

dj,
sesuai memang.hahaha.turn aku??gulp.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....