Wednesday, December 24, 2008

how can a man can be this cruel.shall i even call him a MAN?

recently, there is a situation happened.
happened to a friend of mine (cant really mention his name)
this friend is a guy, lets named him Dol.

Dol mempunyai kekasih (a 5years gf), lets named her Siti
these 2 had been dating for 5years.shud i need to repeat, 5years.

but recently, after graduation, this Dol had to work at his hometown,Sabah so do this Siti, but Sarawak is her hometown.which means, these two are now thousands kilometres away. a long distance relationship la konon.

akan tetapi, semenjak bekerja di sabah, Dol telah berjumpa dengan his long lost friend, yang pernah menaruh hati dengannya iaitu Minah (bukan nama sebenar)

lama-kelamaan, mereka asyik keluar bersama, Dol dan Minah asyik keluar bersama.
menonton, makan, berjalan, dan banyak lagi secara bersama, tanpa pengetahuan si kekasih, Siti.
tapi dalam keadaan Minah is aware that Siti dan Dol adalah berpacaran.
Minah tahu kedudukan dia sebagai orang ketiga (3)

sehinggalah pada suatu hari, si Siti telah mendapat tahu apa yang berlaku di Sabah melalui seorang kawan.
simple words, kantoi. Dol dan Minah dah kantoi.

jadi pasti lah Siti berasa amat kecewa.
kekecewaan ini sangat dalam rasanya.

ialah, bayangkan kekasih bertahun-tahun kamu mencurangi kamu, untuk seorang perempuan yang..uh. untuk Minah.

tapi yang menyakitkan hati, Dol ini seperti tidak mahu berusaha memujuk Siti.

"dia dah cakap aku bukan yang terbaik, apa aku nak buat lagi"

"dia dah xnak jawab kol aku.mcmna aku nak pujuk.dia dah patah hati"

"lebih baik aku bersama dengan orang yang setia menyayangi aku"

"Siti taknak bg aku peluang explain dgn mummy aku dulu.dia x tahan tggu lama2. Siti nak jugak paksa aku bagi number fon Minah kat die. aku bkn xmo bagi tp nak tgu pandangan mummy aku dulu.klu mummy aku xrestu dgn Siti n mase 2 Siti dah call Minah.mesti dua2 pun xnak kat aku nnt.so aku play safe"

"tp Siti dah tawar hati sbb aku defend Minah. aku pun malas nak libatkan Minah dlm hal ni"

heelllloooooo.si Siti tu setia menyayangi selama 5tahun ni.tak fikir kah?

kenapa malas nak libatkan Minah, sedangkan dia sudah pun terlibat.

setelah apa yang berlaku, dan sampai di pengetahuan Siti, tidak akan lah dia mampu berkata "x apa bang, sy sygkan abg walau apa pun" lagi.kau gila kah.

pasti kecewa.remuk hatinya.hancur.
*aku plak yg emo*

memang, memang bukan kau yang terbaik Dol. setelah apa yang kau lakukan, apa lagi yang kau harapkan Siti akan cakap.

dan si Minah yang kau katakan setia menyayangi kau itu, kerana kau wahai abg Dol, tidak memberitahu Minah bahawa perkara ini sudah sampai ke pengetahuan Siti.
dan ini sudah menjadi huru-hara.

bayangkan kalau Minah tahu, bahawa Siti sudah pun tahu perkara ini dan membutuhkan perbincangan 3penjuru, adakah si Minah ini akan masih setia.pasti cabut!

iya, kalau dia masih berhati perut, pasti dia cabut. kalau dia masih melukut, memang organ dalamannya tiada.tak tau di mana.

Dol asyik minta pendapat aku.
aku diam menahan marah.
berkaca-kaca mata aku.

aku paksa cecair dari mata itu melawan graviti.
dan berkali ku ulangi
"kalau kau memilih Minah berbanding Siti yang sudah 5tahun kau bersama itu, kau sama saja macam F****n"

iya.aku pernah berada di tempat Siti.
semuanya kerana jarak yang beribu batunya.
kenapa lelaki seperti itu semudah itu.

aku cabar si Dol.
bersemuka dengan keduanya pada saat yang sama.
baru dia akan tahu perasaan sebenarnya.
baru dia akan tahu cintanya sungguh dalam, jika si Siti depan matanya,
tidak akan dia perasan pun akan kehadiran si Minah ni.

aku pasti semuanya kerana jarak.
Minah di depan matanya setiap hari.
oleh itu, mudah baginya terus memilih Minah.
sedangkan cintanya, tidak pasti.

bayangkan kalau dia berjauhan dari Minah.
adakah dia akan memilih Minah berbanding Siti yang sudah 5tahun bersama susah dan senang??

lelaki yang memilih perempuan kedua (Minah) yang berada di depan matanya berbanding Siti yang jauh berbatu tapi sudah bertahun lamanya bermadu kasih adalah lelaki yang tidak kuat.
iya.lelaki seperti itu tidak STRONG.

so guys, what say u?
sokong Siti? (kesian dia)
sokong Minah?
atau,
sokong Dol?
guys i really need your opinion.
sebelum aku bertindak membabi buta memberikan number fon Minah ni pada Siti, aku butuh pendapat kalian.
kerana aku tidak akan biaarkan Minah menang mudah!


8 comments:

Sara said...

ummm..kite knal Dol n Siti
Kita tau cmne diorg..kita tau cmne Siti sygkan Dol
Arhgg..aku menjadi geram kat si Dol
Mengapa xde pikir pnjg dlu..xde pikirkan Siti tu ke yg asik tlg dia time susah senang
Aku simpati kat Siti.Kelazatan sushi yg Siti wat masih terasa
Weh..rupeya ko lom kasi lagi erk no fon tu??
Aku rase baik ko kasi.Cuba kite kat tempat Siti,mesti kita nk ckp kat Minah tu kan..cam aku direct kol N*** cam ko direct kol wife F*****..tul x????
Mesti tu yg Siti rasa..
Ko kasi je no fon tu.
Kita jgn sblah sape2.tp kita wat ape yg patut wat..Gud Luck beb..
Kem slm kat Dol.

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

isk!sgt tragis
sian siti..dol sgt jht ok!
mana dol tau yg minah setia ngan dia??kalu ye minah setia menyayangi dia..tu dulu...tp skrg..skrg ialah masa dpn...siti yg ada skrg nie...so siti is the priority not minah...menyesal dikemudian hari ok samdol!!!hahaha emo terlebih pg nie:P

Qi_Cinoi.Lavigne said...

sara,
huh.aku pon masih terasa sushi yg Siti wat utk Dol, ko n aku.
hello, time aku kol wife F***** tu dorang x kawen lagi ok.
baiklah!

wansajidah,
tu la.mane die tau minah akan setia mnyayangi dia susah n senang, die baru je bersama ngan minah tu.uwaaaa.*aku emo sangat*

FionaHafiz said...

lets execute our plan.
dol and minah tucker must die~
hoho.

Qi_Cinoi.Lavigne said...

fionahafiz,
wah.kau mmg gila.

dj said...

aku spt biasa akn sokong siti. Siapa ni cinoi?nnt ko bgtau aku ya. hehehe. Aku pn slalu berada di situasi siti..n aku hrp kali ni x jd mcm ni lg. kesian pompuan...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

dj,
memang!
nanti aku kstau ko ah.

i L a said...

cinoi..aku pun mau bagi suggestion jugak..walaupun aku tidak kenal si siti,dol mahupun si minah..
aku rasa kan,better kau yang kol si minah and menyamar jadi si siti..tapi of course atas kebenaran si siti lah..sebab rasanya mesti si siti tu tidak cukup tenaga(due to heartbroken) untuk bercakap di talipon dgn si minah..
dalam situasi yang sebegini rupa,aku sangat suka mendengar jika si dol suka kantoi oleh si minah..hahahahaha..eh..minah tau sudah bah kan si dol ni ada gf..??

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....