Thursday, July 19, 2012

Plan. Plan. Plan.

 

Yes.

This last few days, even until now, banyak plan bermain di otak ku berulang-ulang terfikir. Like an iPod stuck on replay. Ceh. Siap teruja setiap hari. I have dreams to achieve. Small small one, and later big big one.

Aku sudah ada 1 month plan.

2 months plan.

3 months plan.

Yang aku sangat teruja sekarang ni. In fact, hari-hari teruja. Salah satu sebab yang aku memang tak boleh mahu tapuk, kahwin. Ececeh. Tipu lah kalau tidak. Satu lagi sebab bulan puasa. I have plans and dreams for this 1 month of Ramadhan. That I really really wish I could achieve. Maybe boleh elaborate di lain entry. Sangat banyak. Ahehaehaheaha.

Mula dengan Ramadhan.

Next, wedding.

Next,
rancangan dan impian lepas kahwin. Yang right after kahwin. that includes in my 3 months plan. Sebenarnya impian itu yang aku sangat teruja sekarang ni macam mau telur menetas heboh sekampung. But NO! Have to keep this to myself first. Tiada orang tahu lagi ni. Okay fine, tipu. tipulah tak ada orang tahu. Tunang sudah tahu, itu pun sebab aku taktahan so aku bagitahu dia kemarin. Share the happiness double the happiness kan. Entah-entah lepas ni kalau ada orang whatsapp tanya terus aku bagitahu kali bahahaha.

Untuk mencapai salah satu impian 1 bulan tu, aku sudah rangka action plan. SALAH SATUnya is dalam pic di bawah ni. Action plan yang lain ada di few sheets of paper lagi. IMG-20120719-00815

 

Dan untuk wedding , sudah apply cuti 23 hari oyeah.IMG-20120719-00814 

Mudahan semuanya dipermudahkan. Semua plan dan dreams. Ingat, kalau ada orang sekeliling cuba untuk seperti “ehhh kecilnya impian kau, itu seja?” atau “wahhh besar juga impian” atau sebagainya yang negatif, DO NOT LET PEOPLE STEAL YOUR DREAMS. Work hard and PRAY, tawakal. Kalau kita usaha, dengan izin Tuhan, dapat kita capaikan. Dream big because ALLAH is BIG.

List down your dreams, what you want to achieve today (to do list), what do you want to achieve in 1 month. In 6 month. To be a better person, to not missed sahur, solat, to own a house, a family, be it anything, list it down, set a timeline, tick which you already achieve. Okay.

 

Love,

Cinoi xo

8 comments:

Chii said...

kita ada sampai 9 public holiday ka??

Cinoi Lavigne said...

Chii,
Sabtu, Ahad, Raya, Kemerdekaan.

nowriz mars said...

hi bride to be!! wah!! hebat cuti ko cinoi.. jeles aku ehh.. aku dapat cuti seminggu ja..

bah.. sama2 la kita merancang impian.. mudah2an terlaksana.. hihi

Anonymous said...

entri ni ngam bersoundtrack lagu Asmidar - Biar Sampai Ke Bintang.

may you get all your wish. ;)

Dania Eryati said...

mesti berdebar2 n nda sabar kan cinoi...

ak yuyunz said...

cinoi... bagusnya kamu ada carta ramadhan.. aku pulak yg berkobar nak puasa.. =)

beaty said...

sebesar mana n sekecil mana pun plan ko kan noi sa harap semua berjaya kio.. gambate!

ha ha aku whatapps ko tanya plan ko apa..kakakakakakaka

Diary oF Mine said...

bride to be... yeah...makan nasik minyak... :)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....