Thursday, July 12, 2012

Tandas

 

Tanpa paip. Tanpa baldi. Tanpa gayung. Heh. Mostly tandas hotel macam tu. Kan?

Aku tatahu tentang perhotelan atau apa, tapi dari pandangan aku sebagai pengguna aku rasa hotel di Malaysia ni tasesuai lah macam tu. Kesian orang local, mana biasa pakai tisu SAHAJA. Especially orang melayu. Aku pakai juga TISU, tapi lepas BASUH. Eheheh jangan imagine!

Kalau untuk orang putih kah tourist ka, biarlah bah ada paip pun, kalau dorang tidak mahu guna takapa. Pakai tisu sahaja. Fikir lah kami ni, ehe, kami yang tabiasa pakai tisu sahaja. Yuckss tahu!

Bayangkan ada seminar/meeting/event di hotel sepanjang hari. Lepas tu tandas nya pula tiada paip atau gayung and baldi. Nah, apa kau rasa? Ha ha ha ini pun jangan imagine.

Lepas tu kalau ada paip/gayung/baldi, orang yang pakai paip tu, janganla pula basahkan lantai tandas okay. Semua ni common sense sahaja pun. Eh ehe.

Ok lah. Selamat hari Khamis. Hidu bau bau tandas weekend. Siapa mahu follow saya weekend ni, ada event Sabtu and Ahad.

 

Love,

Cinoi xo

5 comments:

beaty said...

ha ha ha sa pun noi msti ada air gayung mau kaut air..kalau tisu saja mcm mana..selalu hotel mcm tu..pa lagi kalu tandas duduk tu..geli juga sa mau duduk tau sa rela yang mangkuk cangkung tu..

aiya telampau bh ikut standard mcm orang puteh

Anne Nurain said...

nda best kan gitu? hari tu plak masa d times square, lgsung nda da paip.. toilet stail mcm korea yg ada air memancut dari dalam tu.. buang air pun susah oo.. hehehe..

Joanne Juend said...

sorry cinoi. sy ter'imagine' ha ha ha

anyway, sanggup sy tahan ber & kenc klu xda air basuhan. he he he

happy thursday!

Cinoi Lavigne said...

Beaty,
Iya padahal di Malaysia bah, utamakan lah local people, orang putih xmau pakai air gayung/hos/paip sukahati dorang lerrr

Anne Nurain,
Mom saya pernah kena tu yg paip kecil memancut dr dalam bowl tu, dia on x kluar2 air dia skali dia bediri baru tpancut ke atas tu air, habis Mommy saya and beg dia basah. kesian

Joanne,
Bikin pnyakit seja sama kita menahan kench! hahaha. Geli bah tiada basuhan

ak yuyunz said...

ohhh i tak boleh langsung yg takde paip.. mencik okeh..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....