Tuesday, March 11, 2008

super sunday

sunday aritu was quite superb..hmm..bangun pun tengahari lambatnya, ikutkan hati, ingin saja membuta sampai petang, sbb orang-orang tua cakap, tidak lah elok bangun bila matahari sudah di atas kepala..so baik me tunggu sahaja la matahari turun sampai tidak berada di atas kepala lagi..

just after awake, i had maggie laksa and coffee, blom mandi lagi dah melantak maggie..nyum nyum..sedapnya..suddenly dorang baru teringat ada wedding invitation that day..haih..nasik dah masak..so kitorg pon makan je la nasi ngan sardin cepat2..elakkan pembaziran di kemudian nanti..

then we all siap2..hurmm...yg malasnya, me didn't prepare anything for wedding reception..i don't even have suitable outfit...so me came out with this (below)*on the way gi nilai*


sampai kat nilai, where the wedding reception is, me melantak lagi nasi yang x brapa nak minyak tu, with nyum-nyum ayam merah, and daging apa ntah..best2..me x melepaskan peluang untuk makan siang yang ke sekian kalinya pada hari ini (makan kali ke3 actually)..rezeki jangan ditolak..lagipon, i've mission to gain more weight..

almost an hour gak la kat wedding reception to..pastu kitorg balik r..while heading back to malacca, kitorg tetibe rase nak stop by the a'famosa water world...hikhikhik..we all gi la survey2, the price, ape yg available there, and macam2 la..penat juga jalan2 and amik gambar je...



after pening2 lalat kat a'famosa, we all headed to town..sampai je kat town..aro
und 7 camtu, we all gi melantak lagi..hurmm..melantak dulu la..lagi penting dari yang lainnya..this time i had sizzling mee and fresh orange...

surprisingly, i met my long lost friend, nur sheeba laili here at the tmpat makan..gile kentang punye surprise ni..mau x tekejot me...rupenye pompuan yg dok usha2 my guy frens is my fren..and kawan i sorang ni la..bley x cam i..when i shout her name she was like shocked like hell, insted of recognizing my face, she recognized my voice...hurmm..again, my voice yg loud and sedap ni made people remember of me..*me n sheeba*


after makan, we all went to MP..did some window shopping..i even get my
idaman, Beetle Volkswagen..even it is just a model collection, now it'll be my pembakar semangat..i put it next to me, on my desk, so everytime i see it, i will berusaha bersungguh-sungguh, so i can get mucho mucho money, so that i can buy 1, real one, for myself...i entered East India boutique, i even survey the GUESS and TISSOT watches...

dah penat, me keluar dari MP..tunggu minah ni, ngn tunang die..lame bebenor..and again... a surprise..rupenye dorg lelame ni gi beli camera, RM2k..slambe die je..tetibe beli camera..now ajim is obsessed with his new HD40 NIKON camera...we all were like very excited, with the camera, that we didn't stop taking pix and shots everywhere..

then, our next destination is eye on malacca..we all meraikan ca
mera baru dengan berposing bagai gila di sana sini di eye on melaka untuk medapatkan shot terhebat musim in...below are the result, yg x brape nak awesome..but okey la..we are new anyway...

*omg!!look at my hair..*


*bunga cinta astika*


*rantai besh*


*ketiangan*


*itu bukan aku (pic idea by me..wahahaha)*


*pegi la mampos~*


*x sedar pon ajim snap*


*ni aku sedar ajim snap*




hurmm..my sunday is super because of two important things , MAKAN and TOOK PICTURES, lots of picture..



models : me and my super-duper-sporting-best frens azmin n sarah
photographer : ajim


8 comments:

Anonymous said...

cinoi palobuk...
lucu aku tgk mu tulis kat pic mu 2...

nasib baik aku blh control suko aku ni...
hahahahahahaahahahaa...
tulis molek2 sikit..
jgn buat aku suko lg k...

KO TAU SAPE AKU said...

haha..nice pics..
lain kali kene make-up tetebal b4 kite kuar kan
bila lagi nk jalan2 nih..ape next plan?? haha..x sabar nk photo shot lagi..

Qi_C.Lavigne said...

sardi,
mmg nak wat mu suko pon..
wahaha..mu suko aku suko kite suko

aku tau ko sape,
mmg nice giler superb la..gile pon x nice cmtu..next plan, ko aku model, azmin pengarah, photographer ttp la dipegang ajim

Sesumpah Pantas said...

tuan-tuan dan puan-puan, aku dipaksa utk post komen kat pages sesumpah lembap ni... as a sesumpah pantas, aku pon mengalah utk postkan coment aku yg xseberapa pjg ni.. utk pengetahuan, mase kitaorg jejalan dgn xde duit aritu aku da perasan yg tyr kete aku kene paku, so aku wat2 xtau... hahaha.. sempat gak mkn nasi minyak, keh3... pastu g windows shopping, blagak cam ade duit ty jam tissot... maybe nextweek dpt.. miaaauuwww..

Qi_C.Lavigne said...

amboi sesumpah pantas..belagak ek..pdn muke tayar kene paku..aku nk blnje tayar ko xnak..makan jek..

Sesumpah Pantas said...

nextweek perjalanan kita ke waterworld plak... sediakan rm50 utk tiket

Qi_C.Lavigne said...

50 palebuk..mane nk korek..dh la weekend ni off..xde gaji la maknenye..

Sesumpah Pantas said...

wht the book???

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....