Monday, January 11, 2010

kau lah lagu ku. kau irama terindah~~

AJL24 last night was superb. all the performance was awesome.

opening act Siti & Lan. hal lal lah! haiya~! mantap owh. saya suka!

Estranged (aurora) – Andy kenapa you simpang rambut panjang begitu, dan the misai. ehehe. tapi tidak apa, i tetap teruja melihat you mengetuk drum dengan awesomenya. *drooling* hahaha. u guys was superb, tapi dulu tu sudah menang kan rich, so sekarang kasi can urang lain lagi ah.

Alyah (tak mungkin kerana sayang) – mantap juga vokal. tapi lagu balada biasa-biasa saja. ok. awal-awal i sudah tau dia tiada mendapat tempat. but her performance was awesome. lagunya bosan, sebab selalu sangat keluar radio. jenis lagu yang kalau kita selalu dengar terus jadi bosan. tapi Alyah cantik. new hair eh? rambut pendek 2010. bytheway, i sudah buat rambut pendek tu awal 2009. hehehe.

Tomok (rindu terhenti) – ok la. biasa-biasa saja. tiada yang ummpph, yang wow- tiada. and saya tidak suka la rambut yang melekat di dahi tu. haish. sorry ye peminat Tomok semua. he memang got talent. its just the hair.

Hafiz (masih jelas) – lagu ni memang tak berapa best. and menatang apa tercacak-cacak atas stage tu?? oh ya, i like the white suit (akhirnya dapat juga cari something yang i suka dekat persembahan Hafiz)

Misha Omar (Adam & Hawa) – uish mek, mantap juga suara you eh. suara you memang mantap. lagu pun best. cuma tiada yang special yang bole mencuri hati semua. tiada terpanah dalam hati selain dari gaya jalan mu dan renungan garang mu. kenapa jalan ke depan gitu, kaki you digari ke? atau skirt you ketat? congrats anyway, vokal you memang superb and cantik.

Akim (bengang) – entah aku tak faham la motif. bengang lalu jadi vampire begitu? ala-ala drakula. OK la. so so. hehe. jangan bengang ok peminat Akim. (cukup Akim n Hafiz masuk final Juara Lagu ni, luckily Aril tidak termasuk, kalau tak lagi sakit jiwa aku)

Stacy (Pakai Buang) – kenapa bah kau berubah kenapa bah. Stacy memang kuasa kuda? kau joging ka setiap hari di Penampang? hahaha. gila mantap la you. maybe makan energy pack apa tuh? yang boost up our energy kalau kita ada game netball, kita makan tu, dalam bentuk biskut n gel pun ada.Power Gel kot. persembahan awesome, tiada kurang la. cuma mungkin lagu tidak cukup strong. yalah sekarang semua mau lagu yang mengesankan, and ada sedikit unsur-unsur touching. malangnya Pakai Buang tidak touching langsung. hehehe. selain dari dipakai dan dibuang.

Bunkface (Situasi)c – comel sungguh ajak lelaki kecil dan perempuan kecil tu menaynyi sekali (Idola kecil tu kan?) tapi tak cukup juga nak cover kelemahan dalam persembahan Live kamu. lagu tu hebat. tapi something wrong somewhere la persembahan Bunkface. you can’t do Live. thats it. practice more.

Hujan (Aku Skandal) – i like! sebab aku kenal Hujan (bukan kenal personally, i mean i TAHU and discover band Hujan) masa tahun 2007 dengan lagu Aku Skandal la. macam comel-comel pulak Hujan di AJL24 semalam. especially masa Noh buat muka blur and muka tak-tahu bila fans dia pergi ke depan tu dan menari dengan step yang serentak. gimik yang comel i like la! owh tiba-tiba masa tu aku suka Noh. macam apa saja owh. blah blah. sekejap saja saya suka dia.

Aizat (Pergi) – duh Aizat. meremang bulu roma i dengar lagu you yang memang BEST sangat2 tuh. and the indian tu pon, ~aaa~~aaa~~~  gila la suara dia! mana you dapat dia Aizat? kau pergi~~ and i go~~ touching gila babi. rasa nak menangis pon ada. woaahhhhh (sambil tangan ingin menggapai-gapai Aizat) you deserve it la bebeh, being the winner. minggu ni mesti akan penat dengan interview sana sini kan. sebab bila dengar Aizat nyanyi lagu Pergi ni, saya sudah tidak sedar apa yang berlaku di sekeliling. menjadi hilang. hanya nampak diri saya dan lagu Pergi sahaja. hmm, lagu tu absorb semua tenaga di sekelilingnya, menjadi khayal (uiks.mengkhayalkan bisa jadi haram ni) sebentar sahaja. khayal yang sedar ok. macam jadi terbang di angkasa. thanks to suara Aizat yang merdu. ~hujan lebat mencurah kini~~bagaikan tiada henti~~ kaulah laguku~~ kau irama terindah~~ (tiba-tiba cemburu dengan Liyana Jasmay)

Black ( Aku Rindu Sayang Kamu) – woahhh your voice was gila-la-i-cannot-describe-macam-ala2-amy(Search)-sikit. lagu ini pun best i like. memang sesuai jadi Lagu untuk Juara, sangat berbeza dengan Masih Jelas. vokal memang mantap. i knew it Black akan menang vokal terbaik. sebab vokal dia memang baik. Rm10,000 kan? lepas ni boleh pergi facial banyak-banyak.

Yuna (Dan Sebenarnya)- woaahhhh Yuna memang awesome. despite of tertanggal monitoring earfon, you manage to sing and play well and won 2nd place. you rock! suara merdu. arragement awesome. semuanya best. i sudah teka you mesti akan mendapat tempat. No.2 is great laaa. suka part oh-bulan-berkali-kali tu. and part piano kecil. and semua part. Yuna memang superb. tudung cantek. the yellow trench coat sangat-sangat cantik. bestnya mendapat peluang dapat pakai trench coat tu. yolah, takkan nak pakai pergi jalan-jalan dekat Malaysia yang bercuaca panas kan. dem dem dem. Yuna are just crazy awesome.

Aizat again (Kau Aku) – very the comel the kids. and lelaki kecil that looks like Aizat tu make it more comel. good job lah Aizat. sekali lagi mencuri hati juri with the kids. kalau dengan lagu Pergi dia curi hati kita sebab lagu tu sangat touching and best. kalau dengan lagu ni dia curi hati kita dengan the kids yang pakai school uniform. best best! i double like!

Faizal tahir (Bencinta) – i like FT, i like Bencinta. this comment might be bias but who care. i like the Black and White theme, with White stands for Cinta, and Black stand for Benci. macam ada Angel di kanan sedang memberi Cinta and Evil di kiri yang sedang menghasut-hasut memberi Benci. owh man i so heart this song and FT.  lepas tu last sekali i perasan FT macam undur-undur sikit and tiba-tiba Sheila tu pergi depan, baju lebih kurang macam FT, and rambut dekat depan tu curl curl macam FT juga. appearance dia tu sebagai penghargaan sebab tolong bawa lagu tu masa Semi-final hari tu. hahahaha. wuteve. i love this song and FT (have i mentioned this earlier??) hmmp.

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

persembahan terkahir yang banyak-banyak tu i paling suka SEARCH. owh man sangat gila mereka, macam time dulu-dulu semula with that hair and baju. performance memang gempak siot tul laaa oh oh ah i double triple like!

AJl kali ni nampak sangat seronok. sangat hebat lah. the host, the contender (ok bunyi macam boxing), the performance, the crowd. best. and tidak skema. sempoi-sempoi bahasa saja. sesuai dengan jiwa muda yang bertanding. lihat saja review saya AJL last year di sini http://cinoibeetlesv.blogspot.com/2009/01/anugerah-juara-lagu.html ahahaha. jelas menunjukkan AJl kali ni seronok. good job tv3. ok bye.

 

Love,

Cinoiqilavigne

2 comments:

llew said...

okeh...
aku suka entry ko yg nih...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

kenapa lew?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....