Monday, December 21, 2009

cakap la dengan saya. ada beran?

me haha

hai. hehe. sengaja tepek muka saya besar-besar di sini. biar kamu nampak saya. lama sudah tidak letak gambar sendiri di sini (oh biasa, saya memang self obsessed)

oh oh previous post saya pasal facebook kan. tak habis-habis pun lagi saya buat cleaning (untuk yang sudah ter-approved) and yang masih pending friends request meningkat kepada 90. (entry ini mungkin sedikit ada bersangkut paut dengan previous entry ya)

sekarang berkenaan blog. iya. hari tu (tak ingat bila lama sudah kot) saya cek TRAFFIC cinoibeetlesv. and someone arrived from this one link (which i won’t mention the link here) in my blog. which means, terdapat url blog saya di link kan dari blog tersebut kan.

tapi seingat saya, no one from the blog say hai to me, to tell me she/he link my blog in her/his blog. i do not know who is the owner of the blog who linked my url. daaa. i know my blog status is PUBLIC, but please, give some respect. atleast say hai ke apa ke, just to tell me that u wanted to put my blog url on your blog. simple saja maaa. i was about to sound direct dekat orang tu, when a week later she said “hai” in my chatbox. ok, dah tak jadi marah, walaupun dia lambat cakap hai dekat chatbox. ok enough pasal tu.

as mentioned in previous post, banyak facebook friend request yang saya tidak approved kan. well, lucky me iam doing the right thing. because i just happened to know that someone wanted to add me in their facebook friend list just to get near my friend and hurt my friend. well done. dekat kawan aku kau boleh la buat kan, sebab dia lembut, senang kau nak perkotak-katikkan, senang kau nak sentuh jiwa dia, dan rosakkan. cakap dengan aku la kalau berani. aku memang sudah agak dari awal lagi since kawan aku cakap dekat aku. walaupun aku tidak setuju dengan tindakan kawan aku, tapi itu keputusan dia, aku respect, tapi dengan mudah kau nak ganggu. apa niat kau sebenarnya?

sekarang aku sudah tidak pasti seseorang memang ikhlas nak berkawan ke tak add dekat facebook tu. aku juga tak berapa pasti sesorang betul-betul suka baca blog aku atau pun sebab nak dekat dengan territory aku saja. hati orang tiada siapa tahu. mungkin niat dia bagus. bagus untuk diri dia, tapi kerosakan untuk orang lain. tapi mungkin ada hikmahnya juga tindakan tu (aku harap-harap la ada hikmahnya, and baik untuk semua) memang susah untuk trust orang sekarang ni. ssah mau cari yang benar-benar ikhlas.

aku tidak marah pun. aku just hendak tahu, sejauh mana dia ingin pergi. apa niat/tujuan dia sebenarnya, nak berbuat baik? tiba-tiba? kalau aku jadi member aku tu memang aku bolayan saja. macam ni “aku tanak dengar apa-apa la dari kau. cakap la apa saja kau nak cakap pun. i dont give a damn, u can have what u want” aku harap kalau lah begitu mudah untuk kawan aku kan. sebab dari awal niat dia macam dah tak betul saja. kalau nak cakap ka apa ka, tapayahla nak add semua segala bagai, send saja message. tak susah pun. banyak cara selain berpura-pura ingin jadi kawan. haish. dia sudah mencemarkan perkataan KAWAN itu sendiri.

and untuk member aku tu, if there any word i can utter to ease ur pain. 1 thing for sure, when u’re crying, i’ll be there crying together with you. and untuk orang yang buat taik dengan member aku, try la cakap dengan aku kalau kamu ada berani. mudah kan.

sekarang sudah mahu habis 2009, ramai yang sedang melihat apa pencapaian sepanjang 2009 ni. mari la kita lihat sama-sama sebelum beranjak ke 2010. manatau ada yang boleh dijadikan panduan, jadikan sempadan, jadikan kebanggaan, apa-apa pun.

(haha.perenggan terakhir di atas tiba-tiba off topic whatever)

p/s: eh by the way, kalau kamu baca ni, my friend said she've moved on! kalo kau tak faham, maksudnya she don't give a damn anymore.

Love,

CInoiqilavigne

9 comments:

audadi damia' said...

ak dah cuba nk baca entri hg ngn penuh kekusyukan, namun, ak byk keje secara tetiba... takpe..nnt ak baca balik... karang panjang elok nih, kene la baca...as least improve sket ak punyer penulisan kan..heheh...

i lep ur blog..

n0n0n said...

wahlawei....sound tepek tu cinoi...wet semenet....ko sound aku kah?errr...rasanya bukan kut....tp kalo aku orangnye,haruslah ko sound direct....bkn nye ko takde fon no aku kn?hahahahahaha....anyway bila nk settle down?

Qi_Cinoi.Lavigne said...

nisa
baiklahhh

nonon
definitely not you. kalo tak memang aku dah sound lama dah. settle down?blom lagi kot. bg syakir dulu yooo

b u k a n s e s i a p a said...

haha..suke perenggan terakhir itu..sangat berwahwahsan..*wink*wink*

ahakss ;p

FionaHafiz said...

wehhh
kau ckp aku kah?
aku kah?
aku?
sebab aku ialah terasa~
hahaha.

sarah said...

lor..thanx beb
ok org ramai
cinoi cakap pasal aku ok..dan si BABUN

thanx beb

xoxo
gossip girls

pekejadah plak gossip girls

hahahahha
i dont give a damn anymore

audadi damia' said...

babun mana?.. tumpang gusip skali

XOXO..hahah

Totin Jamain said...

I ada link blog you
hope you don't mind
check it out
http://www.totinx.com

Qi_Cinoi.Lavigne said...

haha totin sengal

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....