Friday, December 4, 2009

mee kari cinta (buat kamu my forbidden love)

hai. kamu pernah rasa ka mee kari cinta? raya haji hari tu, oleh kerana kami beraya di perantauan (perantauan la memang trep2 yang ada salji di luar tingkap tu padahal panas terik), so kami memasak sendiri. at 1st we are planning to cook 3 to 4 types of lauk, tapi memandangkan kakitangan kami yang tidak berapa pengalaman, semuanya junior/trainee pengalaman kurang dari 1 tahun, so kami re-decide untuk memilih masakan yang simple saja – MEE KARI CINTA.

Step 1 – buat list, pergi Giant beli bahan-bahan ikut list and bertanya pendapat orang pengalaman lebih 24 tahun (wanita cun yang bertudung pink-mama c Po) dan jangan ambil gambar di Giant. ya serius, security tu sound c Po sebab ambil-ambil gambar dalam Giant, macam la apa. ketua chef ialah bertudung biru.

mee kari 0

Step 2: Keesokan harinya, pada pagi raya, siapkan bahan-bahan walaupun peserta lambat datang. sediakan saja bahannya. potong fishcake, fishball, tauhu, bawang, ayam dengan penuh kasih sayang dan cinta dan determinasi.

mee kari 1

Step 3: ikut saja cakap ketua Chef (rujuk sebelah kiri, separuh muka Chef seja nampak) ketua Chef sedang memasukkan kasih sayang dan cinta ke dalam mee kari. ingat! gaul dengan penuh ikhlas dan kasih. InsyaAllah sedap. walaupun ada halangan-halangan lain yang akan diberitahu kelak di akhir entry ini di bawah sub-topik FAKTA-FAKTA PENTING

mee kari 2

tadaaaa. semuanya siap.

mee kari 3

yuk makan yuk!!!

mee kari 4

lepas makan. kesannya ialah overdose pada 6 jam kemudian. hasilnya di bawah ni. ini yang terjadi di malam hari selepas memakan mee kari cinta di siang harinya.

mee kari 5

Sahabat sejatiku, hilangkah dari ingatanmu
Di hari kita saling berbagi
Dengan kotak sejuta mimpi, aku datang menghampirimu
Kuperlihatkan semua hartaku
Kita s’lalu berpendapat, kita ini yang terhebat
Kesombongan di masa muda yang indah
Aku raja kaupun raja
Aku hitam kaupun hitam
Arti teman lebih dari sekedar materi
Pegang pundakku, jangan pernah lepaskan
Bila ku mulai lelah… lelah dan tak bersinar
Remas sayapku, jangan pernah lepaskan
Bila ku ingin terbang… terbang meninggalkanmu
Ku s’lalu membanggakanmu, kaupun s’lalu menyanjungku
Aku dan kamu darah abadi
Demi bermain bersama, kita duakan segalanya
Merdeka kita, kita merdeka
Tak pernah kita pikirkan
Ujung perjalanan ini
Tak usah kita pikirkan
ujung perjalanan ini

1998-2009

11years and still counting

FAKTA-FAKTA PENTING

  1. Fishcake and fishball ialah expired pada hari tersebut 27.11.2009. isu air laut ialah dengarnya petua-petua bahawa untuk hilangkan bau hanyir rendam di air laut. itulah isu yang dibincangkan kita di facebook sebenarnya. serius sangat berbau fishcake dan fishball tersebut tapi sedap saja pun time di makan, bau tersebut ditindas oleh rasa cinta yang dimasukkan secara berlebihan ketika memasak mee kari tersebut. sekian. bye. saya sayang kamu semua.
  2. Entry ini pun ditulis dengan penuh rasa cinta. buat kamu, kamu, kamu.

Love,

Cinoi

2 comments:

b u k a n s e s i a p a said...

hihi..ak pn pnh tgk org kne marah kt tesco sbb amik gmbo dlm esco tuh...ngeh2~ dorg ingt pengintip kot...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

apa nk intip kt giant or tesco???ahahahahaha

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....