Tuesday, November 25, 2008

Sheila E-day

Last Saturday was Sheila's engagement day.

we've been friends for like 10 years.

tapi terhenti selepas dia pindah sekolah. bukan terhenti la, its more like we r in touch, but didnt see each other for a while, just tru web.thanx Mr.Internet.
kami tidak bersua muka ke muka sudah 6 years?ya.6 years.


oh.Sheila Marie Gilbert yang in pink ya.yang kecik ni fiona, my hangouts every week.

from left: nisham, me, fiona, Sheila, Jay @ jiji, po.
kami semua di atas sudah lama bersahabat.cuma tidak bersua seketika ketika aku merantau di Johor.oh, nisham bersamaku di Johor. ini korum yang tidak cukup. ramai lagi. tidak hadir. tulang persahabatan kami sangat kuat. perjumpaan kami yang beramai akan menimbulkan keterujaan yang amat.


aku ingat lagi, si A (lelaki-bukan nama sebenar) ada seorang Special yang menyatakan kejelesan terhadap kerapatan kami. dengan mudah kami menjawab "kenapa perlu cemburu.jika kami bercinta, rasa seperti melakukan sumbang mahram, itu x mungkin berlaku"

ok.berbalik ke cerita asal.apa?oh, Sheila bertunang.lepas makan, berborak, dan mengimbas masa lalu bersama abangnya Eric yang juga senior kami dulu, kami pun beransur pergi.sebab gue mau shopping.Sabtu yg indah.

*p/s- sabtu lepas, selain daripada engagement ini, pada malam hari pula berlaku sesuatu oleh kawan saya di tempat lain.saksikan mereka http://www.youtube.com/watch?v=pfhYKDR9xCc

11 comments:

Totin Jamain said...

kdg2 rasa sedih plus gembira kan bila bestfriend yg kite kenal dr kecik dah btunang or nak kawen..
kita terpaksa lepaskan mereka utk org yg mreka cintai
sob2
ahaha
xpasal2 je cmnt i niee

CHIKA said...

T_____T
menangis untuk komen di atas.


HAHA

Qi_Cinoi.Lavigne said...

totin,
wah totin kamu sungguh senti-mental.haha.mmg x pasal2.

Qi_Cinoi.Lavigne said...

chika,
iya.menagis.berdarah hidung.
haha.totin x brape nk betul arini.

hajime said...

awak bile pula?
=op

Qi_Cinoi.Lavigne said...

hajime,
saya?belum stabil dari semua segi.
awak bagaimana?haha

SCARlet J said...

saya sudah putus tunang OK

nieja said...

so u bile lagi cinoi

Qi_Cinoi.Lavigne said...

scarlet j,
tapi kamu tidak putus kawan.mereka ada.ngeh ngeh ngeh.

nieja,
i??hehe.lame lagi.kena dapatkan apa i nak dulu.wishlist.wishlist.ngehehe

fionahafiz said...

ur quote:
knp perlu cemburu.jika kami bercinta, rasa spt melakukan sumbang mahram, itu x mgkn berlaku..

'mereka' tetap cemburu
'they' just don get it rite..
'kamu slalu dahulukan kwn2 kamu..buat sy rasa yg kedua..'
sy jd belak
tidk mgkn kamu yg kedua!
ok.
putus kwn.
gilos~
ini juga tidak mgkn berlaku

98% bingung...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

fionahafiz,
wah.harap kamu bersabar.
itu memerlukan dia lebih 10tahun untuk belajar paham.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....