Sunday, January 15, 2012

New Year Getaway

Selepas setengah bulan di tahun 2012, baru aku ada kesempatan update pasal new year celebration. Seperti yang aku pernah tweetkan, aku tidak mahu party hard on new year eve, like previous new year, kalau boleh tidak mahu partying la sudah, mau masukkan dalam azam, tapi takut gebang lebih, buatnya tidak, so just go with the flow saja la, see how things work this year. In fact, since after new year sampai sekarang, I managed to avoid 2 (two) party invitations. And I made it. Yes, I went for a party on new year eve. Tapi banyak duduk dan tengok orang sahaja, ada sedikit boring walaupun suasana hingar bingar. Buktinya, I managed to get up early, like very early for a first-day-of-the-year, untuk Pulau Manukan Winking smileManukan 1

Aku janji dengan friends who worked same project with me, and 1 other group of friends, geng Nisham dari tawau. Because of kami lambat sedikit, sebab breakfast la apa la, friends from work aku gerak dulu naik boat. Dan rugi tak taunggu aku. I managed to get cheaper price for the tambang and all.

Price

Jesselton Point – Manukan, Return boat : RM23 per pax, I managed to get RM17.50 per pax for 8 of us

Snorkeling set : RM10, I managed to get RM5

Life jacket rental : RM10, managed to get Rm5

Terminal Fees: RM7.30, fix

Island Entrance: RM3, fix

My friend main parasailing, RM180 per couple. Kalau mau main banana boat, RM40 per pax.

Tapi aku tidak lah main semua tu. Main-main air saja, sama eksen-eksen snorkeling, konon.

Enjoy the pixes.

Manukan 2Manukan 3Manukan 4Echan, me and tunang. Both budak kecik is not Echan’s anak pun. He babysit them while their parents pergi main parasailing.

Manukan 5

Manukan 6

Gambar atas ni di hujung jeti where papan tempat berpijak tu searas dengan air laut. Syok la berdiri situ boleh tengok ikan lebih dekat lagi. Siap ada ikan terlompat lagi atas kayu tu okey, cuma aku tidak sempat ambil gambar, ikan melompat aku lari, takut digigit ikan bahahaha.

Manukan 7Kasian Jay kena bawa beg bunga-bunga.

Manukan 8Bye bye Manukan. Next target is Mabul. Who’s in??

Saya tinggalkan kamu dengan gambar tuan rumah dan penaja utama. happy new year!!

Manukan 9

Love,

Cinoi xo

6 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

bestkan manukan!!!!!!!!!!! wan smpi ngigau2 lps snorkeling kat situ....

N.Aima K said...

apa ko bisik boleh dpt diskaun? good beginning..maknanya tahun ni tahun cuticuti temasuk cuti honeymoon

HidayahNur said...

rujuk gmbar di atas, noi nmpk dh berisi mcm jay. hehehehehe..

Pink Praying Mantis said...

aku suka baju kau. baju korea2.mn ko beli?n apa nama dia sbnr?sng aku mo cari di kedai. mcm nama baju batwing yg aku r tau dr c ona

Cinoi Lavigne said...

Wan,
best la utk pegi sehari je pegi pg blk ptg

aima,
Dia tnya aku local ka, aku cakap IYA

Hidayah,
ok lah sket dr kurus kering mcm dulu

dj,
aritu aku igt nama baju ni, skrg lupa, nnti aku cari tag nya sbb d tag tu ada nama baju heeee. d cotton on aku beli

beaty said...

ui na sempat g ko p cuti2 KK owh kan..

bah nanti sa pun mau pigi sana lah..jalan2 saja ni cuti CNY..harap inda sibuk tu boat dia ni

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....