Monday, January 2, 2012

Goodbye 2011 and Thanks for the lesson

 

January – Dimulakan dengan wedding our best friend from high school Vivi. Nothing much going on. Went to an interview (and now is my current job), hangout with Jay almost all the time and started play golf.

February – Masih juga hangout dengan Jay selalu, but still have no idea that we will get engaged soon. Ahaks. 1st time pergi tengok Sabah main bola di stadium. Dan setiap hari kerja. Nothing much too. My 2011 starts slow.

March -  Tried to stay home for weekends, dan tiba-tiba berangan mau kahwin dalam masa setahun lagi (which tidak akan menjadi kenyataan, sebab aku dijadualkan kahwin later than March 2012). LOL. Masa ni tiada calon lagi. Tiba-tiba dikejutkan dengan Tsunami di jepun, dan end of march me and some girl friends planning untuk join cause, derma socks sama the victim in Japan, and yeah, we made it on early April 2011.

April – Merujuk kepada entry ITU, yang aku janji will tell you guys later itu ialah acara kami mempacking stoking untuk dipos ke Jepun di Taman Khidmat. Yeah take me months untuk sambung entry itu. Dan juga dikejutkan dengan permergian April dear. Memang ajaib untuk menyayangi someone that u never have met pun. Dan at the same month tukar daripada cinoibeetlesv.blogspot.com kepada cinoi.com. Hidup mula pantas di bulan ini.

May – Attend few weddings. Dan berjaya memiliki kereta sendiri, Pink. Beli kereta ialah azam saya pada tahun 2010, tapi 2011 baru tercapai. Nah.

Jun – 1st time rasa sanggar cheese d Tawau, haha accomplishment juga ni. Demam Nora Elena. Dan juga bulan ni baru tiba-tiba decide untuk bertunang. Beli cincin Winking smile. Oleh kerana tiada azam untuk tahun 2011,sebab azam aku ialah, kalau mahu buat sesuatu terus buat lahhaha, jadi benda ni macam spontan sahaja aku rasa.  dan juga bulan Jun ialah  kelahiran anak buah ku yang ke8

July – Dapat lesen penuh (driving license), dapat call dari current company offering this job. Dan Pink mengalami kecelakaan jalan raya, 2 hari sebelum majlis bertunang. And yeahhh! July ialah bulan pertunangan saya (30hb July 2011). Dan jika kamu baca entry ini, july 2010best friend for life itu ialah Encik Tunang sendiri, bahaha.

August – Bulan puasa, raya. Dan birthday tunang Winking smile

September – Masih lagi raya. Dan mula berkerja di tempat baru which is my current job. Dan akhir December sudah mula berkerja ulangalik KK-Kimanis.

October – Dikejutkan dengan pemergeian sahabat baik, arwah Sadat Sad smile Juga hectic dengan pekerjaan.

November – Bulan kelahiran saya yeay. Walaupun bermula agak perlahan dan sedih, penghujung bulan mulai suka. Kelahiran anakbuah ke9 di HKL. Dan masih hectic kerja. Sudah mula belajar memandu sendirian KK-Kimanis-KK lebihkurang 100km la return, everyday.

December – Mula belajar drive kereta besar double cab dan manual. Rugi bawa kereta sendiri ke site, jadi mahutidakmahu, drive la kereta company. Dan Alhamdulillah sekarang sudah mahir. Dan juga telah menetapkan tarikh kahwin Alhamdulillah. InsyaAllah prosesnya bermula tahun ini 2012.

Boleh baca semula dengan mengklik bulan-bulan bertulisan merah di atas. Aku rasa masih ada beberapa lagi aku berhutang entry. Apapun, 2011 dah chalo bete. Now is 2012. Banyak perkara menanti dan hopefully we’ll have a great year ahead, semoga semua yang kita rancang berjaya, InsyaAllah.

 

Love,

Cinoi xo

6 comments:

ijam ismail said...

bw here

N.Aima K said...

soalan trivia: berapa orangkah anak buah cinoi yang lahir pada tahun ini?

Dayz J said...

Part kahwin tu yang nda sabar mau tunggu =)

beaty said...

sa suka part kawin owh noi..he he bah chayo2 buat persiapan

Cody@Farid said...

happy new yearr!!!!:)

nowriz said...

sama la beth.. bah.. bersama-sama la kita bertungkus lumus membuat persiapan kahwin.. chaiyok!!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....