Monday, January 30, 2012

New Bag!

Okay tiadalah NEW sangat pun. Few weeks sudah la kali. Dapat time Ila balik KK, from Miri. But kalau kamu order, she will send by post la from Sarawak.

Yes. The bag was sew (eh sew ke, was made by hand) by a good friend of mine, binikedek. Love it because, even though I put 2 notebook inside (planner and wed prep note book), mini make-up pouch, purse, charger, some medicine, but still tak terasa berat. Believe me semua barang yang aku sebut tu muat dalam beg. Plus a novel also. The strap is lebar and adjustable. So far aku pakai belum ada apa yang rosak. Just ada comot di sana sini yang boleh di wipe dengan wet tissue. bubblegum handmade bag

Aku sekarang ni semua tempat aku pergi pakai beg yang sama, jadi malas mau tukar-tukar beg sebab this bag is very convenient one. Pergi kerja, pergi jalan (refer to my pics during jalan-jalan in previous previous post) dengan beg ni.bubblegum pink handmade bag

The colour i pick was Pink. Soft bubblegum pink. Bila tengok the dual colour punya style, terus “Ah menyesal aku beli yang 1 colour, mau juga yang dual colour / colour blocking” Biasalah tamak. Nampak ini mau, nampak itu mahu. Tapi lucky aku mahu dalam hati seja, tidak order lagi. Masih sedar diri.

So guys feel free to click her facebook page Maisara Marie Handmade Bags. Untuk cuci mata and manatahu mahu beli, it’s handmade man!

Love,

Cinoi xo

9 comments:

Dayz J said...

Ya, ada aku noticed juga. thought it branded one. nice bah.

Jay Minerva said...

xpa minta ila buat lg... hehe... x lama ada butik suda c ila ni mcm guess... sikit lg.

Eryati said...

comel oo cinoi...boleh minta buat lg kai tu? berapa di minta bayar?

Sheila said...

Muahahaah.. Tq Cinoi for this entry tidak berbayar.. hehe..

Aku pun ada buat begini satu untuk aku sendiri pakai. Aku hantam kasi masuk tapau aku dari rumah. Muat! nda payah sudah aku bawak lunch bag.

Joanne Juend said...

saya baru dapat today my handmade bag and wait for my review ;)

p/s: sheila, sepa lagi mau tolong orang sendiri kan.. support local brand! :)

Cinoi said...

DayZ,
Tulah tunang ku bilang, rare bah ni brand, org lain mana ada. Cun bah

Jay,
AMin

Eryati,
Eh mestilah boleh. That is why i suggest to browse her Fb page "Maisara Marie Handmade Bags"

Sheila,
Bahahaha. Aku kan mmg kaki promo

Joanne,
True! Support local brand. Cewah. Cpt review leyy ai nak baca

beaty said...

wah cantik kan c Sheila buat..yay!!

multipurpose juga ni bag..

sa pakai yang kici punya yang sa beli d bundle..sb kalau sa makin besar beg makin banyak sa sumbat..so sa pili yang kici ja ni noi

Armstrong said...

Wa handmade ka... but cantik la. Wa can fit 2 notebooks, small make-up pouch, purse, charger, and medicine in that.

Maisara Marie Handmade Bags. Nda ada wallet ka hehee.

Happy Tuesday.

Totin Jamain said...

lamanya tak bukak blog ni! suka bag tuuu. pinkkkkkkkkkkkkkk!!!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....