Sunday, November 13, 2011

Kurung Riben

 

And so raya haji haritu dapat juga aku pakai baju kurung riben.

kurung riben 2Ini my first kurung riben. Kainnya tidak berpasa sesuai sebenarnya. Sebab lembut sangat, jadi riben tu tidak naik bila di ikat. Ini baju kurung riben trial aku sebenarnya. Kain ni aku dapat hadiah contest. Lama sudah, tidak berjahit. Jadi aku guna lah untuk baju kurung riben pertama aku.

Raya Aidilfitri hari tu kempunan sebab aku almost beli di button my buttons tapi kaler yang aku mahu tiada. Kalau beli yang aku kurang mahu rugi la kan sebab mahallll dorang jual.kurung riben 3

Thanks to Fi. Mimi Fiona.kurung riben 1 Sebab dia yang buat dulu, so aku hantar saja sama tailor dia “Buat baju kurung macam mimi Jabatan *** ya”

 

Then, seminggu sebelum Raya Haji, aku jalan-jalan kedai kain tanpa motif. Tapi akhirnya jalan-jalan tanpa motif tu membuahkan hasil. Dengan aku yang mudah terpengaruh, tu cewek cakap

Kak, beli la ni, ni kain baru ni.

Ah. Sudah.

French SB Line, yang ala-ala polkadot tapi 3D tu.french sb line Aku padankan dengan kain satin yang tebal sikit striking colour pink.

Hari Selasa baru aku hantar ke tailor, iaitu Mama Mertua kakakku di Sandakan. On Saturday, the day before Raya Haji siap sudah dia jahit jyeah, 5 hari seja. Dan lebih kacak dari kurung riben aku yang pertama tu. Cumanya aku tidak berkesempatan pun pakai raya haji haritu.

So mungkin bulan depan baru aku pakai ni.

Actually aku jarang betul beli kain pastu jahit, raya saja confirm beli ready made. Sebelum ni beli kain dan dijahit ialah baju untuk wedding reception kakak aku October 2010, dan sebelum tu ialah kahwin untuk wedding Ona Jun 2010. Nah pastu baru lah kain yang coklat di atas, then yang french SB line ni.

Lepas ni aku mau bikin baju kurung pahang taru badge accesories di bahu (macam pangkat tu).

itu saja.

Bye. Selamat berhujung minggu.

 

Love,

Cinoi xo

4 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

kenapa bah ko begambar kurung riben tp nda mau kasi tayang riben ikat bah pegi depan cinoi oi!! mcm c ona..

last but not least..kurung pahang wit bagde? mcm mn tu? kasi share dl...well ko tau la kan ai pn cepat tepengaruh ah ah ah

Cheyan said...

Cinoi, nda nampak riben tu, di mana letaknya riben??

Ko gelap sedikit, rajin trun site ni..

FionaHafiz said...

cantiknya riben dia *sarcasm*

ah ah ah!

ps: Fi sudah jadi baik-lah.

beaty said...

wah cantik juga tu noi..nice on you..

ui tu polka pun bagus owh..sa pun suka juga polka ni..jangan lupa kasi blog ahh

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....