Tuesday, April 6, 2010

paling multi task

tengok tajuk. siapa petugas paling multi task tu. i laa oke!

last 2weeks masa Kakak Lyne tunang tu, i buat semua perkara oke. dari la bangun pagi dan membeli breakfast untuk semua orang, lepas tu pergi dapur, konon tolong goreng udang, tapi udang banyak gila kau 1 besen besarr tuu, kena goreng, panas oke, baru half way terus cakap sama Mommy “aduii, panasnyaaa nii. kenapa api ni macam terkeluar-keluar seja dari bawah kuali ni, banyaknya lagi ni udang mau goreng, terbakar laa bulu roma tangan i niee” hah amek kau complain panjang gila. terus Mommy cakap dekat adik dia “Chik pergi la kau goreng udang tu Cinoi bilang panas” thanks Aunty Chik memang best hahahaha. terus pergi potong sayur konon, baru separuh buat “adui, sakitnya hujung jari tangan ni mau pegang sayur ni begini, kakak sambung la” suru Kakak Misah sambung. hahaha. padahal masa tu terdengar dorang buat sound check dekat ruang tamu, terdengar bunyi karaoke, dan mic! hahahaha terus lari keluar dari dapur, mau tolong sound check konon, padahal terusss nyanyi 3 laguu kauu!!! ya, sebab saya memang alergik, kalau ada karaoke tapi i tidak menyanyi, nanti terkeluar gatal-gatal di tangan dan kaki! mesti nyanyi untuk elak kegatalan.rara1 lepas nyanyi terus ter auto-tidur atas sofa. sampai pukul2 tengahari!! tersedar pun sebab dengar Daddy dengan Adik sedang membersih ruang tamu! hahaha. then Kakak Lyne & Syakir datang “uiii kau takmau pergi ambil kek bla bla bla” terus duduk! “mauuu, tungggu, i tukar bajuu!” apa lagi, tukar baju, basuh muka pakai AIR saja, terus masuk dalam kereta “kita mau ke mana ni??” Salon!

DSC_0063

Kakak Lyne set rambut, tengok i dekat sebelah kanan tuu seyybokk juga. biasa lah saya kan assistant! hahaha. habis saja cuci rambut, i pergi Body Shop, untuk mekap! DSC_0069

i know i know. bukan saya yang mau bertunang pun. tapi kakak saya. sooo, saya mesti laaa mekap juga! yeay!! ala mekap Body Shop saja pon, bukan dengan mak andam.

lepas siap mekap, pergi pick up cake, 3 cake, engagement cake, birthday cake for Adik, and birthday cake for Ummi. cerita birthday mereka di sini http://cinoibeetlesv.blogspot.com/2010/03/birthday-combo.html

sampai rumah sudah sangat petang, almost 6pm. mandi and bersiap laju-laju, and tolong kakak Lyne di bilik pengantin. opss. pengantin ker? pentunang la!DSC_0139

di sini, tugas sebagai pengapit pentunang bermula. juga sebagai camerawoman! hahaha multi task kan kan kan! tapi majlis belum mula lagi, semasa di bilik pentunang lagi. sudah huru-hara sedikit. bukan pentunang. tapi saya!rara2hahahaa. tapi finally bertahan sampai habis majlis.

di sepanjang majlis, mengambil gambar secara banyak-banyak. luckily still ada banyak gambar sendiri juga, sebab banyak cameraman/woman lain juga. yeay!2

*gambar di atas bersama Chiqi, walaupun Chiqi agak menyorok di bawah ketiak! eyyhh, kalau tali strap Chiqi sudah tukar jadi yang macam itu http://cinoibeetlesv.blogspot.com/2010/03/not-just-another-photographer-with.html mesti matching dengan baju kurung i kann!!! hmmp

 

3

*sebagai pengapit pentunang. hohohoh

lepas tu pergi dapur tolong mana yang patut.

12

o yeahh sponge untuk basuh pinggan pun harus matching dengan baju youuuuu!!! lepas tu jadi model peti sejuk! hahahahaha. 13dan lepass tuu yang paling pentinggg!! karaookeeeee!!! weee. ok 1st tu memang ah malas la mau karaoke, just enjoy-enjoy layan cousins and the new member of the family, tunangan Kakak Lyne, Syakir, dia mesti wajib menyanyi and menari, and he did, dia menari dengan Mommy lagi oke!! style ah bro! welcome to the family. itu nanti cerita di lain post entry. lepas tu masa the karaoke crew next next pilih-pilih lagu, keluar pula lagu Lady Gaga, ok the cousins teross “woiii Lady Gagaa, nyanyyii woii” opsss what? they are shouting at me suroh nyanyi. soo layan jaaaa!!! rara3 DSC_0316

puas!! habis sudah semua, photographer, assistant pentunang, assistant di dapur, pengapit pentunang, penyanyi, pencuci piring, model peti sejuk, tapiiiiii takkan di lupa….16   

bersama Rara (http://cinoibeetlesv.blogspot.com/2010/03/lets-gaga.html), berfacebook. iya kan sudah namanya facebooker tegar. baru lah lengkap tugasan pada malam tu!

rara4 

oke. sekarang pun penat. tapi tidak gila. selamat pagi selasa semua.

bye bye.

 

Love,

Cinoi xo

2 comments:

nurarinab said...

cantik sungguh kamu :) nnt engage psti lebih cntik *wink*wink*

Qi_Cinoi.Lavigne said...

mekaseh ;)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....