Thursday, December 20, 2012

Rezeki dikongsi bersama

 

Bismillah..

 

Alhamdulillah hari ini makan lunch percuma, ada yang pemurah hantarkan 4 kotak pizza ke office.

IMG-20121220-02752

Aku makan banyak sangat, 3 slice. Itu pun slice ke 3 aku habiskan dengan susah-payah.

Lalu ada yang kata
Hey, orang Herbalife, makan pizzaa??!!!

Yes. Herbalife tak ada pun pantang larang jangan makan pizza. Cuma kuantiti kena la moderate bukan sebab Herbalife, sebab kita nak jaga apa yang masuk dalam badan kita ni, dan tak ada lah nak makan pizza or FAST FOOD setiap hari. Lepas tu pandai-pandai lah kan nak minum air banyak-banyak kah, nak minum Herbal Aloe Concentrate banyak-banyak or minum Teamix pekat-pekat. IMG-20121220-WA005

 

Aku? Setiap hari selepas lunch aku akan makan ini.

IMG-20121220-02758muka excited tak hengat kan, cantek tak bunga di baju saya ;)

Omega 3 Fish oil

 

Nak cantik?

Mahu buang lemak tepu?

Nak jaga jantung?

Mahu kawal kolesterol?

Cuba la Omega 3 Fish Oil ni, Mommy and Daddy pun makan ni, ibu dan ayah mertua pun makan Omega 3, apatah lagi kita yang muda-muda ni. Nak kurangkan risiko high kolesterol, sakit jantung, stroke.

photoNW tu apa? Nanti I cerita di lain entry *beliurrr tengok NW huhuhu*

Omega 3 fatty acid ni tidak terhasil sendiri oleh badan kita, so bagaimana cara mendapatkannya?

Through our diet, means dari pemakanan. Contohnya ikan yang berlemak tinggi, atau lebih senang, Omega 3 Fish Oil.

Tak reti nak telan, no worries, Omega 3 ni SOFTGEL mudah sangat licin, kalau Jay dia memang crazy and sangat fond of this Omega 3, dia KUNYAH saja. Yes, Sebab tak hanyir, didaun bersama minyak thyme, peppermint and clove, fresh dan tak hanyir.

Support joint health, enhance heart health, Maintains healthy cholesterol and triglyceride levels, Improve brain health (ibu mengandung makan ni sebab omega3 is good for baby's brain development refer HERE)

Ingat tidak, entry PENDEDAHAN SEORANG COACH, dekat situ ada VISCERAL FAT kann.

6

Untuk turunkan visceral fat ni bukan mudah, dia ni lemak di perut, dan di sekitar vital organ seperti jantung. terhasil dari lemak jahat yang memang susah nak buang dari badan, cuba kalau beli makanan di supermarket, tengok label di belakang, kalau ada tulis TRANS FAT better jangan makan selalu, or AVOID terus. Itu lemak jahat yang susah disingkirkan.

Di bawah ni result VISCERAL FAT saya hihiks Winking smile2

Dalam lose weight program selalunya BODY FAT memang senang saja turun, VISCERAL FAT ni paling susah turun expecially kalau tak cukup tidur, smoking lagi. Memang sangat susah. Visceral fat ni lah penyumbang terbesar risiko sakit jantung, stroke, dan berbagai penyakit tak berjangkit yang lain.

So take care of yourself. Eat good food. be choosy on your food! Exercixe atleast twice a week and drink enough water.

 

NAK CUBA OMEGA 3 FISH OIL??? BOLEH! CONTACT 0177000171IMG-20121220-02760

 

Semoga ada yang mendapat manfaat dari entry ini. Segala yang buruk itu dari saya sendiri, yang baik-baik itu nikmat dari Allah s.w.t.

Love,

Cinoi xo

3 comments:

sHaRiNa eLyaNa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sHaRiNa eLyaNa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aemy Nadira said...

pizza!!!! lama dah x makan..hehehe..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....