Tuesday, December 4, 2012

Sudahkah anda memiliki Powerbank anda?

Bismillahirrahmanirrahim.

Masa pergi Kl haritu konon aku memang mahu pergi lowyat, cari Powerbank. Tapi tak menyempat. So aku pergi Herbalife training di Gambang tanpa Powerbank berserah sahaja memaksimumkan penggunaan ipad dan phone untuk rekod semua notes, as in audio, video, and picture.

Untuk yang tidak tahu, Powerbank ni is a mobile charger. Charger bergerak. Sangat convenient sebab nowadays we are using smartphone yang bateri dia tak berapa nak smart kan, laju saja drain. So we have this technology called Powerbank. Bank kuasa bergerak. So tiadalah tengah bejalan-jalan tu tibatiba run out of bateri kan, powerbank sentiasa di sisi. Memastikan kita sentiasa connected to the world ecewah.

Before this, masa aku beli BB Bold 4 in March 2012, aku dapat free charger on the go macam Powerbank tu, jenama Belkin



Free kan, tapi bila balik rumah, Blackberry Bold 4 9900 yang sangat perangai ni tak mahu pula di caj oleh Belkin ni, tak cukup power katanya. So suami yang guna untuk caj Samsung dia masa itu.

Lama-lama Belkin ni hilang tah ke mana.

After balik dari holiday, aku tengok bebudak staf company aku semua ada Powerbank, rupanya doorgift Annual Dinner company yang aku tak attend tu sebab aku bercuti ke semenanjung, doorgiftnya ialah Powerbank.

Aku dapat satu dari seorang staf sku yeayyy. Thank you.


Kapasiti 8000mAh

Caranya ialah, cek bateri phone kamu berapa mAh. Powerbank yang kamu beli powernya mestilah melebihi mAh bateri fon kamu barulah ia mampu mengecas phone kamu ok.

Powerbank ni kalau full caj, dia dapat cas phone samsung s3 sebanyak 5 kali.

Ada pelbagai warna dan bentuk kini dijual di pasaran.

Go get one now!

Love,
Cinoi xo


- Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

Amiirah-Cassan said...

ok, useful entry! hahaha punya la sangka powerbank ni utk iphone seja, wkwkwk thanks sis cinoi :)

Jue said...

Waa..Powerbank..Mesti mau ada 1 tu kan..hehhe..ko tau lah smart phone, skrg,,cepat betul habis bateri kan...huhu

StellaClaire-Richard said...

Oh...now i know..mau cari ni..tq for sharing this

Dora said...

Sudah! haha.. hari tu beli dri mydeal, rm99 12000mAh

beaty said...

sa tada powerbank..mau ganti hp baru bli powerbank

tp kan ini door gift mmg awesome o

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....