Thursday, December 27, 2012

Gambar percutian Cinoi Lavigne di Genting Highland

 

Bismillah.

Sambungan entry

Legoland

dan

JPO

Lalu on the 14th of November (Wednesday) kami bergerak around 10am from Cheras to Genting. Saya dan suami, Kak Lyne and Husband – Syakir and their little one Qays.
While Sis Lyn from Kuantan, with husband Abg Idi and kids Iwan and Erin, tapi dorang sampai lambat!

DSC_0410

Kami check in dulu di Frist World Hotel, nasib baik dah siap confirm booking bilik awal, sampai terus check in dekat kiosk sahaja then terus amsuk bilik, ambil connecting room dengan Kak Lyne.

Lepas tu terus turun bawah pergi main-main konon, tapi sebenarnya banyak sight seeing dari bermain-main.

DSC_0463

Awal-awal I memang pakai jacket, semangat koo finally take off juga the jacket because its getting hot in here~ Jay memang since dari awal lagi pakai tshirt and shorts, dia nak buktikan dia memang orang Ranau, ah ah ah, and Ranau lebih sejuk.

Then baru jalan-jalan sekejap hujan dah turun. So kami masuk buat indoor aktiviti sahaja.

entrance ticket

Mujurlah beli ticket All Park (indoor n outdoor) for 2 days sekaligus, jadi hujan di luar pun boleh masuk ke dalam. Lepas tu makan sebab sejuk lapar gila, then balik for Maghrib, dan Kak Lyn pun sampai dari Kuantan.

DSC_0600

Malam kita jalan-jalan indoor park only. Then sebok mahu masuk salji-salji,Iwan and Erin follow Kak Lyne and Bro Kay, so anak dorang Qays ni tinggal lah dengan Aunty Noi, dorang pergi main salji dekat dalam tu. Huii malas aku, aku taknak pergi masuk dalam sebab selama ni pergi genting pun aku takmau masuk, aku bertekad nak pergi tempat bersalji yang sebenar. I will visit tempat bersalji by 2014! Amin!

DSC_0646

DSC_0619

Then pergi lepak minum saja di lobby hotel. Lepas tu masuk bilik memasing, sejuk tuu haruslahh masuk bilik memasing awal sikit trololololol.

Next day check out hotel awal-awal, lepas tu baru pergi outdoor layankan budak-budak ni main, 3 budak ja ada ni Iwan, Erin and Qays. qays

qays 2sistersFrom above Erin, Abg Idi, Sis Lyn, Iwan
Tengah  Sis Lyne & Bro Kay
Bawah sekali siapa lagi yours truly and emsem husband.

 

Last sekali main buai besar ni, kejadah tah nama dia, ni memang betul-betul penat dan bosan dah, so last kopek la main.

buai laju laju

Ni lah wajah-wajah excited sebelum buai start bergerak

Bila buai dah gerak

DSC_0906

Aku sorang-sorang excited.

Okay habis. On the 15th dari genting teros gerak kuantan rumah kak lyn. Arrived malam sudahhhh. Fuhhhh. Till next vacation.

Happiness is not something you postpone for the future; it is something you design for the present.
Jim Rohn

Love,
Cinoi xo

5 comments:

~ As ~ said...

cinoi inner mu yg hitam tu aku mcm suka la, dimana kau beli jgn bilang kl ah. haha

Cinoi Lavigne said...

Hahahaha as!!
Kak Lyne yang bagi. Dia tinggal di Kl jd aku rasa dia beli di KL! bahahaha.

N.Aima K said...

sotttt kah3x..(merujuk aksi-aksimu begambar)

Misya Mialen said...

Mmg excited semua gmbrmu noi.hihi.gmbr last tula plg.hihi

beaty said...

wah sa suka paling gambar yang sama bas merah...

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....