Saturday, August 28, 2010

bye bintulu.hai KK.

hari ini adalah antara hari yang terberat aku pernah hadapi. semalaman tak tidur langsung semalam, seawal pagi sudah mandi dan menyiapkan bagasi-bagasi. aku nak ambil gambar bagasi-bagasi aku,tapi malasla pula menambahkan kenangan.

sendiri-sendiri di rumah lagi sudah menangis. salam housemate dan nangis. P sampai, bawa masuk bagasi dalam kereta- aku nangis lagi tengok barang-barang aku suma masuk dalam kereta.

nekad singgah di rumah dia, S,untuk berjumpa sekejap pun tidak mengapa,untuk lihat dia salam dia dan peluk dia.baru sampai rumah dia airmata aku dah jadi deras macam ala-ala air terjun gunung ledang.

lepas tu terus ke airport Bintulu,airmata tak berhenti mencurah-curah le ladang gandum pipi.

MH 3240 0910hrs aku tiba-tiba bertindak tak nak masuk pintu departure hahahahhambekkau P tekejut! P mestilah terkejut dengan tindakan aku yang luarbiasa ini, amat baru bagi dia,mungkin pertama kali dia jumpa manusia pelik macam aku. Sudah lah awal-awal pagi tak pasal-pasal menangis,tengok bagasi masuk dalam kereta pun nangis.astaga Cinoi bawa-bawak la mengucap, culture shock orang tengok.

aku nak abmil gambar boarding pass,gambar awan dari pandangan tingkap kapal terbang, gambar airport,tapi semua niat mengambil gambar aku batalkan, sebab tak mahu simpan banyak sangat kenangan.

otak aku serabut sangat.sudah take-off masih lagi memikirkan perkara yang ditinggalkan di belakang. suara tangisan bayi dalam flight lebih tenang rasanya daripada keserabutan otak aku.aku harap baby tu tak berhenti menangis, supaya aku lupa sekejap apa yang ada  dalam otak aku.

Untuk semuanya, aku anggap ia part of the journey of my life. aku cuba bawa bertenang saja. untuk orang yang kacau aku walaupun aku tidak kacau dia,jaga tepi kain aku walhal dia langsung tak kenal aku,hanya tahu CINOI saja,bercakap dengan aku pun tak pernah tapi dia yang lebih-lebih jaga tepi kain aku, untuk semuanya yang berlaku, bagi aku it was part of the journey of my life.mulut manusia tak dapat la aku tutup,mulut tempayan boleh la tutup. kamu ingat kamu mampu mempengaruhi hidup aku? hehe.penat saja mulut kamu,ada aku kesah.aku akan fikir yang ke depan dan seterusnya sahaja.mungkin la aku kesah sikit yalah mengata aku walhal tak kenal pun,tapi tetap juga tidak dapat menghalang aku,sorry to say.  bawa la mulut macam mana pun, cinoi tetap cinoi. harap bertahan dan kebal saja la mulut kamu tu ya,usaha lebih sikit kalau nak mempengaruhi hidup aku.

goodbye Bintulu for now. hai KK, Cinoi is back.

sekarang saya harus mula mencari cebisan Cinoi yang hilang akibat pencemaran mulut tempayan dan penjagaan tepi kain Cinoi yang berlebihan oleh orang-orang yang kurang perhatian dan kurang aktiviti hidup selain menjaga tepi kain orang.

di mana Cinoi?

 

di KK la! and in needing of her happy gas.

 

Love,

Cinoi xo

friend is someone that walks in when the rest of the world walks out

Don't judge, you never know what a person's story is. Leave that to God –“Julie Vimal Panicker FB”

d last thing i want in dis world is to hav people misjudged me. but i never bother explain things ive done or wud hav done. why bother? just shrugged it off. yeah, im bad. sue me - “Daeng Andi Galuh FB”

10 comments:

Joanne Juend said...

bzzz... mcm baru jak pula sy post ayat yg sama d FB sy

:friend is the one who walks in when the rest of the world walks out...

r we hvg the same prob? *kepala pusing*

apa-pun, ketenangan diperlukan....

peace be with you friend :)

Sheila said...

kawan ko panggil aku kakak! (masih nda dapat terima kenyataan)

Qi_Cinoi.Lavigne said...

joanne,
ya ko baru post d fb jugak ayat tu.prob sy bercampur aduk ni

sheila,
yang mana 1 pnggil ko kakak,sbb yg sorg tu mmg jauh lbh muda dr kita, thn 88. yang sorg tu thn 82.

Sheila said...

2 orang kan?yg satu pakai baju biru tu yg drive kereta..satu lagi yg masih pakai coverall..yg panggil aku kakak tu yg baju biru tu..

Anonymous said...

i've read ur post pasal apa yg jd ada hikmahnya.. aku rasa bgs ko percaya apa yg ko post tu.. ada kaitan jgk dgn apa yg ko suda lalui.. pasti ada hikmahnya, pasti ada kebaikannya.. ilek bh, cinoi bh ni! ouraida!

b u k a n s e s i a p a said...

haih?kamu suda ndak keja di bintulu ka??suda berenti ka?sudah keja kembali di kk ka?

hambek ko..byk tanda soal...haha ;p

nah lagi...

??????!

;)

Anonymous said...

i've read ur post pasal apa yg jd ada hikmahnya.. aku rasa bgs ko percaya apa yg ko post tu.. ada kaitan jgk dgn apa yg ko suda lalui.. pasti ada hikmahnya, pasti ada kebaikannya.. ilek bh, cinoi bh ni! ouraida!

Qi_Cinoi.Lavigne said...

sheila,
hahaha yg tu yg 28 tu hahah tlg la,prasan muda jgk dia wahahaha

anon,
i know who u are

munir,
cuti raya laaa. shutdown dh abes.

Qi_Cinoi.Lavigne said...

anyway munir,
read tru the line "goodbye bintulu FOR NOW"

Anonymous said...

kalau tau diam2... ouraidda?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....