Monday, May 3, 2010

Pelita

really had a blast and wonderful weekend with my forbidden loves (sila rujuk makna forbidden loves tersebut di sini  http://fionadeadlylove.blogspot.com/2010/05/satu-kali-saya-cinta-sampai-mati-saya.html oke )

sementara saya mengumpul bahan bukti weekend yang hebat tersebut, dari segi wording dan bergambar, mari lah kita sama-sama layan lagu ini dulu okay. oleh Azlan, Noh, dan Monoloque Butterfingers. best lagu ni. layan tau. nanti di bawah tu ada lirik dia sekali.cewah.

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya

kemarin petang semua sudah bersurai. kawan-kawan saya bersurai. balik. saya pun balik rumah. tiba-tiba rasa sunyi. sendirian di rumah. hujan kucing dan anjing (its raining cats and dogs) di luar tingkap, baca blog Ona, then dengar lagu KIMIA lagi. terus saya menangis sidak-sidak. astagaaaa. saya fikir kenapa menangis ni. sunyi? ya mungkin. kawan-kawan saya berada di KK since Khamis, tiba-tiba semuanya balik, masing-masing ada tanggungjawab lain menjelang berakhir hujung minggu. and baru teringat banyak perkara lagi yang belum sempat saya menangis, ya, banyak perkara, termasuk hal relationship saya. terlalu busy saya, tidak sempat menangis. jadi kemarin tu saya combo menangis la. sekali la, menangis untuk semua perkara. dari pukul5 petang sehingga pukul12 malam. mata pun rabak. terima kasih rabak.

ok. sudah la. nantikan cerita seronok dari saya.

bye.

jangan lupa! dengar lagu di atas tu! syiok tu!

 

Love,

Cinoi xo

4 comments:

Chii said...

aku pula mo mengupdet blog tapi mo tunggu publish gambar2 dulu. sebab aku. x. gambar. pelik kan? wahhh...so no archie.

mesarra said...

gambar!!!

b u k a n s e s i a p a said...

oh..daku pn sgt suka lagu itu ;) wee~ ke bintang!! ;p

Qi_Cinoi.Lavigne said...

chii,
kau x bawa camera ka time tu???

sarra,
cek fb.

munirah,
best ke bintang lagu ni hahahaha~~

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....