Saturday, May 15, 2010

aku tak pernah tengok berapa orang follower aku

seriously. memang aku tidak perasan pun berapa. berkurang kah. bertambah kah. ada aku kesah? aku pun tidak banyak sangat click FOLLOW dekat orang. blog-blog favourite aku (yang tiada aku letak link dia dalam link list PEMBLOGGER TEGAR di sidebar aku ni) aku macam seperti sudah hafal url mereka. aku cuma click FAVOURITE di pc aku. lebih mudah. sebab bila aku click FOLLOW pon tapi aku tidak jenguk blog tu setiap hari what’s the point kan kata orang putih. whats the point man!!

aku menjadi silent reader kepada banyak blog-blog hebat. tapi aku memang jarang memberi komen, 1 sebabnya aku malu hahaha, 1 lagi sebabnya blog-blog hebat yang aku baca ada berpuluh beratus komen dah, apa sangatlah kerdilnya komen aku. melainkan aku memang sudah tak tahan gila teruja dengan entry tersebut, yaarrrghhhh komenn!!! ataupun kalau aku mahu tanya sesuatu maka aku komen la. kalau tak memang aku baca senyap dan fikir. aku suka baca blog yang berfikir di luar kotak, yang menulis perkara yang aku tidak pernah terfikirkan atau tersangkakan pun. tapi aku tidak click pun FOLLOW dekat blog mereka, tapi aku memang follow. you know what i mean kan?? click FOLLOW pun tak semestinya kau FOLLOW blog tu tiap hari kan?ke kau memang follow beratus blog yang ko CLICK follow tu, untuk kau tinggalkan jejak d chatbox mereka. oucchh.

aku pun tidak minta sesiapa untuk FOLLOW blog aku, tidak payah click FOLLOW, kalau kamu mahu datang, datang saja bila-bila masa setiap hari kamu punya suka, kamu suka, aku lagi suka, sama-sama kita suka. meng’click FOLLOW pada blog saya adalah tidak wajib ;) tidak penting click tu bagi saya, yang penting kalau kamu datang setiap hari tengok, baca dan berasa gembira,itu sudah cukup bagi saya. kalau rasa tak gembira, tolong lah jangan datang sini lagi ya, saya cuma mahu semua manusia gembira, saya taknak kamu menjadi tidak gembira akibat datang ke sini. kesian kamu. kesian.

apa pun kalau kamu mahu tanya aku kenapa begini kenapa begitu, tanya la tentang apa-apa di blog ini setakat blog aku sendiri aku masih boleh jawab, tapi janganlah anonymously okay, berani la sikit tanya dengan pride , ada nama (eh eh perenggan ni macam out of topic, jom kembali ke pangkal jalan)

aku lagi gembira kalau terjadi seperti perkara di bawah nifollow best kan?? sangat gembira dan terharu saya rasa menerima message ni. padahal saya blog tentang BLACK STAR tu in JULY 2009!! wowww. and this message is recently, in April, this girl is currently dekat NZ. lepas dia send message ni, aku cepat-cepat add dia dekat FB! owh masa dia send message ni aku belum lagi in her friend list. ok cukuplah 1 contoh ni!

tapi sudah macam jadi trend sekarang pergi blog orang then i follow u, u follow me back!! ouuchhh segan la macam tu, begitu konfiden ke blog kau bagus untuk paksa orang follow kau malu weyh. biarlah orang follow blog kita sebab memang orang nak follow dan bukan sebab u suruh follow balik.

tapi aku tidak suruh semua orang ikut style aku pun okay. aku tulis macam begini, di sini, sebab ini blog aku, pendapat aku, aku punya suka kot. jadi kalau kau tidak setuju, suka hati kau la, kalau kau memang jenis i-follow-u-u-follow-me-back-please (aku taktau nak bagi gelaran apa atau namakan/labelkan orang begini sebab aku bukan jenis manusia memberi gelaran dekat orang, masa budak-budak dulu mungkin la kot), kau teruskan saja lah. lain orang lain la style. mana mungkin kita bisa sama. sebab sekarangnya aku bercakap pasal aku. kalau kau suka style  begini maka teruskan saja, tidak perlu terpengaruh dengan tulisan dan pendapat aku occay!!?? cool. just my 2 cent!

okay, di bawah ni adalah entry yang aku pernah baca yang berkaitan atau hampir berkaitan dengan topik ni. dan mereka ni la antara yang aku baca blog mereka setiap hari ;)

Banyak followers tak bermaksud blog kau tu bagus-Sue Anna Joe (http://bududanbelacan.blogspot.com/2010/05/banyak-followers-tak-bermaksud-blog-kau.html)

Berjalan dari Blog ke Blog- Sarah Hyat (http://amesarra.blogspot.com/2010/04/berjalan-jalan-dari-blog-ke-blog.html)

Kau ni kelakarlah anon- Fynn Jamal (http://puisitepijalan.blogspot.com/2009/03/kau-ni-kelakarlah-anon.html)

 Dah lamai tak buat entry meluahkan perasaan- Ynaaohynaa( http://www.ynaaohynaa.com/?p=3676)

 

okay kat bawah ni gambar chatbox Sara untu basahkan gusi korang! gagagagagagagag!!

folo me blog wtf

apa-apa pun, Keep It Cool!! (bak kata Saniboey) i read his blog silently until one time he blogged about quitting smoke, can’t resist myself to comment. that was the first time i ever commented on his blog.

 

Love,

CInoi xo

5 comments:

mesarra said...

yeayyy bebeh!!!
i totally setuju 190%

mungkin ramai follower kat blog diorg,diorg rasa hebat,bangga
Tapi kena ingat,xsemetinya ramai blog ko bagus kan kan kan

tak semua follower itu baca blog ko kan..buktinya ko tgk kat jumlah komen sudah laa

mcm blog aku,byk entry yang 0 komen.padahal follower 41.See!!! hanya brape kerat je yg baca blog aku.tp aku x tolak kemungkinan ada silent reader.

point dia satu je.bagi aku main follow2 ni mcm kanak2 la wehh

sorri yg terasa tu k..sbb main follow2 ni bukan sangat aku.

Azura Ani Salaim said...

betul tu sis, aku pun silent reader jugak, memang peberet aku baca blog2 orang, kekekeke, kira mcm stalker la, tapi dalam diam, sebab, kadang2 kita dapat ilmu n pengajaran baru dr pengalaman hidup seseorang, memang aku setuju sangat2 la, banyak follower bukan bermaksud banyak reader, wink wink!

Maya said...

salam...
dulu2 berblog takda benda2 plugin follow ni, main manual saja, ikut sukarela mo datang kah tidak, lebih mencabar otak sbb kena ingat url blog panjang2 tu. in the end bila dah lalui tahap on off blogging, yg tinggal cuma kawan2 yg memahami gaya penulisan kita, gaya kita dedahkan sesuatu isu, keikhlasan kita share something yg ori (bukan copy paste)...itulah follower sebenar.

Kreatifbuzz@MFM said...

dan sebab follow2 punya crita ni la aku buang widget follower aku..

xtahan wei ngan "kata2" di shoutbox tu..

bkn apa, takut pl, nnt dia follow - tp aku xfollow, pastu kata aku hitu hini! takut weii..

aku pun nak bblog spt insan lain..xmo ada prkara yg...hmmm...hhehe

mr_mrs mikko said...

nda juga kisah bha mo folo ka tidak kan..
kalo folo,tp xpernah motegur2 nda juga siuk.
hehe...

kalo aku x boleh oo kasi letak cbox,
dulu letak, ada ja anasir jahat.
tpaksa dibuang

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....