Wednesday, July 30, 2008

SinDarEla

kepada semua yang bercinta
cinta tidak semestinya bersatu
lebih-lebih lagi cinta pertama
ending yang superb...semalam ramai yang macam ketagih 'dadah'..hahaha..sanggup tidak keluar..yang keluar mencari TV di kedai-kedai makan...ada yang delay jamming...seperti masa terhenti...semua senyap di depan TV....
gue pun sama...seawal pukul 8.59 (haha..awal sangat la)...bersedia sudah di depan TV....at first, memang aku kepingin Zoela memilih Haidar...but hey, u are right, to choose between Hussin and Haidar is soo typical....mesti ramai yang sedikit bengang dengan ending..but thats okay..reality bites....
tambahan lagi, jarang cerita melayu mempunyai ending sebegini..this is such a drama...i so like SinDarEla....
dalam hidup, cinta boleh datang dan pergi
ketawa kerananya, senyum kerananya,menangis kerananya,
bermula dengan persahabatan,segelintir pula cuma sedar, bila ia hilang,
semata-mata untuk rasa dihargai, ada yang percaya cinta ini untuk selama-lamanya,
for some of us, finally to realise, that life is not fairytale,we need to start,
demi sebuah impian, tak salah untuk kita berkorban,
bila mana hati kita rapuh menghadapi realiti,
nangis, nangis semahunya,
tapi jangan biarkan hati kita terus rebah,
sejauh mana kita kenal hati budi seseorang,
kita tetap tak boleh buat penilaian,
ingat, we have to leave that one, and keep on moving,
the more we wait, the more time we waste,
bermula dengan hati, angan, dan mimpi,
sebesar mana pun kedudukan kita
setakat prinsip mahupun
coz we're human beings,
mudah lemas bila cintanya lemah
kita harus kuatkan hati, percaya naluri, just admit it,
lafazkan cintamu mahukan dia.....
as for me, hanya Tuhan yang tahu penghujung hidup saya
tapi saya tahu, apa permulaan cerita
terpulang pada kita, untuk buat pilihan
and our chance to win
(dipetik dari kata-kata terakhir Zoela)

9 comments:

azie said...

oke2 ..ai tak amik port cite ni..tapi nak tau ending die gak..zoela pilih husin ke?cite sket

Qi_C.Lavigne said...

azie,
dua2 dia x pilih okeh...hahahaha...dia x pilih both...tp ade sorg mamat muncul kat last scene..mamat yg cute banget..ganteng...duh...

fionahafiz said...

what?
dia nda pilih both?
wat a stupid gurl..ahaha..
mara la cinoi neh~

Qi_C.Lavigne said...

fionahafiz,
oi...ckp molek sket..hahaha

hajime said...

(x mampu berkate pape... masih lagi bercucuran airmate... bantal sume basha lenjun...)

StEnZ! said...

aku xlayan sgt pn cite nih,best ke cite die

nieja said...

i frust x sempat tgk
mlm tu ade meeting
smpai kul 2pagi
siot la..
nant la i tgk kat web tv3 je la..

A t i Q a h said...

ahah. ok2. saye tau, entri ni dah lama. tapi mau komen juga. sebab... this is the first time i meet orang yg suka sindarela jugak!! agagaga...

heart that story very much. tp seakan boring sbb tak da kwn yg tgk sama. contohnya, si azie itu. hahaha.

konklusi nya, saye sukelah ending dia. sbb lelaki itu lebih chumel dr husin dan haidar. hua hua hua.

Qi_C.Lavigne said...

hajime,
kamu sungguh emosi

nieja,
dah tgk ke kt web..besh!!

stenzi,
best la...

atiqah,
ya...i so heart sindarella tooo!!!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....