Monday, July 28, 2008

saya dan housemate

housemate saya adalah seramai 4org (tidak termasuk saya)

yang pertama, erin...ni anak kedua kepada kakak and abg ipar saya..umurnya 4 tahun ya...ni la housemate saya yang paling bising mulutnya..and lambat sangat dia tidur..dia suka mengganggu saya setiap masa...tapi takpa, sebab saya faham, dia penganggur..tiada kerja..pasti bosan...saya mangsanya sahaja...





housemate saya yang seterusnya,
iwan...abang kepada erin..dia ni pun super duper nakal..hobi dia ialah tidak suka sangat mengemas..segala harta dan asetnya dibiarkan bersepahan di lantai, mahupun katil dan meja..tapi saya faham jugak...dia juga tidak bekerjaya, cuma seorang kanak-kanak darjah 2 sahaja...juga saya mangsanya...


housemate saya yang ke-3,
sis lyn...dia dalah kakak saya yang ke-3..sebab dia anak yang ketiga dalam adik-beradik saya...pendek kata, dia memang kakak kandung saya...dia suka marah kalau saya asyik keluar, dia suka hantar pesanan ringkas (smsI bertanyakan bila saya hendak balik rumah, tapi kalau saya balik sudah, dia tidak marah pun saya keluar tadi..kenapa...

dan yang terakhir sekali,
abg idi..dia abg ipar...ya, suami kepada kakak saya yang di atas tu...dia sangat baik..kebelakangan ni, setiap hari dia beli durian..durian itu sedap...seperkara lagi, dia yang selalu memandu saya ke pejabat...









hari ini perkara yang menyedihkan kami telah berlaku, lebih2 lagi saya..kerana, housemate saya yg terakhir tu (abg idi) akan ke luar negeri..iaitu terengganu, untuk bermain takraw..ada perlawanan katanya..kakak semestinya sedih..lebih2 lagi saya, kerana siapa yang akan memandu saya ke pejabat...sangat kasihan saya..tapi saya tabahkan hati...

erin juga tidak kurang sedihnya, paling menyedihkan semasa dia menarik semula ke dalam bilik beg pakaian abahnya yang sudah siap untuk dibawa masuk ke dalam kereta...

kesian..housemate saya akan ke luar daerah buat sementara waktu..tinggallah kami yang lain di rumah...

aku sentiasa tabah..hari-hari esok ku Tuhan saja yang tau....

siapa yang akan men-drive-kan aku ke kerja esok???

















5 comments:

nieja said...

haha
jalan kaki sudey

Sarra said...

aku

dah

jmp

semua

housemate

ko

jadi

....

AKU BANGGA...wahahaha

Qi_C.Lavigne said...

nieja,
xmo jalan kaki...wawawawa

sarra,
yes u are dear!!

azie said...

haruslah drive sendiri..tak pun, suh iwan or erin drive,ehehehe..

p/s: baik2 duk umah nanti.maklumlah, takde orang laki dewasa..bahaya tau:p

Qi_C.Lavigne said...

azie,
baiklah...hohoho

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....