Wednesday, April 2, 2008

serapuh-rapuh kerapuhan, sekuat-kuat kekuatan

serapuh-rapuh kerapuhan
dengan kehilangan part-time-job aku yg bernilai 200rm 2hari,
kerana kebengapan binarts tu kan..yg aku tulis kt blog aku tu opinioin aku, freedom of speech la bak kate org skrg, yg binarts tu trase lak tu pe kes...lol...smpai ngadu kat bos segala bagai, meraih undi ngn membelanja semua kengkawan opis..adeh la...
smpai binarts itu menagis-nangis u'ols..mnangis dpn tunang org..adeh la skali lg..aku x tulis pon name ko kt post aku tu, yg ko trase tu ape hal..btol la kate org, sape makan cili die la trase pedasnye..
ni blog aku, register sndrk kt google..email aku, password aku..suke ati la nk tulis pe..x suke, agkat kaki la (kat hujung atas sblh kanan window tu kan ade tanda 'x' click je kt situ..or tekan Alt + F4 )
geramnye i terlepas kerja 2hari yg senang, dengan gaji lumayan tu..


sekuat-kuat kekuatan
tapi bley g mampos ngan binarts tu..takkan skali kali melemahkan i k..
i makin kuat lagi, bila mengetahui rakan-rakan opis adalah di sebelah dan belakang saya..mereka sebelahkan saya ya...
dan maybe 200rm stp 2hari tu bukan la rezeki i..i redha..
i jadi kuat, kerna tidak perlu meraih undi dengan menggoreng kue teow utk dibawa ke opis supaya semua org bleh makan, or i tidak perlu membelanja semua orang nasi ayam sebagai lunch ye..tapi undi2 ko xdapat pon..
so..bley blah ngko..muka hodoh, perangai malu jew..dressing yyeeewww..tu ke ko kate ko blajar U n masih muda..ade hati ngn tunang org yg 2tahun lbh muda dr u..adeh la..

*************************************************************************************


serapuh-rapuh kerapuhan
final project i yg cam no-words-can-describe tu kan..ngan supervisor yg susah banget mau jmpa..
rase nk gila..isk...sehingga berhenti ke lab dlm tempoh lebih kurang 2minggu lamanya..

sekuat-kuat kekuatan
tidak i sedar, rupanya ade technician yg baik hati en.rahim, ade bf yg sgt baik slalu tlg-syauqi..and bnyk lagi benda best2 berbanding berjumpa penyelia..many other people can answer..so what more do i need, beside i have myself, my strength, before determining the soil shear strength..
ketiadaan penyelia di sisi nampaknya bukan masalah besar di situ..
aku harus kuat..

*************************************************************************************


serapuh-rapuh kerapuhan
projek baikpulih struktur..yg ahli group nya semua sempoi2 belaka..hingga terfikirkan yang mungkinkah projek i takkan siap..sehingga hampir ke masa presentation, ahli group masih lagi tidak nampak progress nya..

sekuat-kuat kekuatan
daripada tunggu-menunggu, i memulakan sendirian k..1/4 dikerjakan i seorang..beserta dengan meletak garis panduan, untuk memudahkan ahli lain menyiapkan projek tanpa perlu perbincangan...baki 3/4 lain dikerjakan oleh 6org lelaki yang lain..fair enough kan..
its ok..everything's gonna be alright..u are strong cinoi!!!



and..banyak lagi sebenarnya saya sedang hadapi sekarang...a lot..
i wish i am strong...

4 comments:

Ko tau aku sape said...

what a very nice post..
aku suke part intro tu..haha..

Sarra said...

satu lagi blog kontrovesi dr ko..
vavi x dia??

Qi_C.Lavigne said...

tu r pasal..pergi ko perempuan gila!!!

Sarra said...

hahaha...
pegi pegi..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....