Thursday, January 31, 2013

Our Leader

 

Bismillahirrahmanirrahim.

Macam yang sudah diteriakkan di twitter/facebook/instagram, kami baru balik dari Spectacular 2013 Herbalife. Bukit Jalil, ulang tahun HERBALIFE MALAYSIA yang ke-7.  Kalau di dunia Herbalife suda 33 tahun.

Training 25th , 26th, 27th semuanya best-best belaka Alhamdulillah.
Tapi dalam banyak-banyak itu, of course, paling fokus pada yang my favourite leader, selalu ngiang-ngiang namanya di blog ini, Uncle Hj. Allen Peter. Satu keluarga Uncle Allen ni lah my idola. Uncle pun merangkap up-up-upline kami.

Haji Allen Peter is salah seorang President Team HERBALIFE MALAYSIA dari 17 orang President Team di Malaysia (the number is growing)

DSC_0126

Let me share sedikit pasal uncle.

  1. Dulu belajar di luar negara, then buka syarikat kontraktor di Labuan bersama isteri (uncle orang Sabah, aunty orang semenanjung)
  2. Stop kerja Kontraktor Kelas A 6-7tahun lalu, dan mula perniagaan HERBALIFE
  3. Uncle pergi juga buka BOOTH dan timbang orang ramai, (semua orang mesti melalui ini kompom lahhh)
  4. Uncle pun lose some weight, and now sangat-sangat healthy and energetic.

Bawah ni isteri uncle, Aunty Hjh. Asriah Saad.

DSC_0130

Mereka mula Herbalife sebab dulu Aunty Asriah nak lose weight.

Sharing uncle masa Spectacular sangat-sangat mengesankan Subhanallah.

DSC_0134

 

Tahun yang pertama adalah masa untuk membina asas

DSC_0139

Sama macam kerja construction, tung tang ketang ketung ketang ketung bunyi bising, tapi tak nampak apa bangunan pun yang naik, sebab, masa tu buat piling, buat foundation yang kukuh! Ni paling mengesankan sebab aku kerja di bidang itu.

Sama juga dengan Herbalife.

Yang penting;-

DSC_0157

Kenapa aku suka sangat tengok Uncle sekeluarga ni. From their story, I know, it wasn’t an easy journey for them too. Mereka pun menerima banyak rejection, well, rejection is normal.

Tapi dorang sekeluarga bersama tru it all. And how Uncle ada anak macam Amalina Peter, baru umur 24!! Now President Team Herbalife juga! (baru-baru saja naik President Team gilaaa betollll), income last month ada lah dalam ratus ribu, tapi tak pernah juga lagi upload gambar beg prada Winking smile!respect. Kalau aku apa-apa pun mahu upload babahahaha.

s2

Amalina dah kahwin ada anak sorang, dalam gambar is suami –Abqari, yang mat salleh tu la JOHN TARTOL, herbalife No.1 distributor in the world. John Tartol dah sign up HERBALIFE lebih 30tahun, dah minum shake lebih dari 30 tahun masa zaman shake takda perisa lagi hihihi. Syukurlah masa aku jumpa Herbalife shake sudah ada 5 perisa sedap-sedap di Malaysia ni.

Bawah ni gambar dorang sekeluarga. Amalina Peter, Aunty Asriah, Uncle Allen, Ain Peter + husband during party. (Gambar curi dari album Hj Allen)s3

Setiap kali tengok dorang aku mesti tengok jubah Amalina dulu hahahaha stalker takk??

Paling suka jubah and tudung Amalina masa recognition new PRESIDENT TEAM member (gambar bawah ni), grey tu, dekat tangan and kaki dia ada blink-blink cantik gila wuuuu wuuuu. DSC_0827

If we have God, we have everything (Amalina Peter, Spectacular 2013)

Gambar bawah ni curi dari album Spectacular 2013 uncle.

s1

Hah, terasa gila kalau tinggal solat sebab bermacam alasan, sedangkan uncle pun boleh saja solat walaupun kena lead lah post meeting lah beratus orang dari team dia. Respect.

 

Di bawah ni gambar team Zaid (team kami) yang di bawah organisasi Uncle Allen.

s5Spot me!!

Kalau kamu ada tengok dekat facebook, gambar aku yang semangat gila siap angkat tangan tu, itu Uncle Allen yang suruh cakap kuat-kuat masa last day post meeting, biar semua team dia sampai yang duduk hujung nun dengar teriakkan impian aku! Thank you uncle for inspiring us.

Yang bawah ni pula gambar post meeting lepas party on the 25th malam, we leave the party early untuk pergi hotel tempat uncle staying for post meeting.post meeting

 

Wanna join us in this life changing business opportunity?
Contact me at 017-7000171
cinoi17@yahoo.com

Semua yang baik itu datang dari Allah s.w.t. dan yang buruk itu dari diri saya sendiri

 

*gambar yang ada watermark is mine. Gambar yang tiada watermark tu dari uncle allen

3 comments:

Michelle Sung said...

*high 5!* hehe all the best cinoi...

satu2nya yg sya kenal dlm bnyk2 gmbr diatas is Mr&Mrs Dries van kerckhoven hehe

Jay Minerva said...

:')

Cinoi Lavigne said...

Michelle,
hahaha c dries tu lucu ya. lucu tariannya. President team yg gila2 tu dia.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....