Friday, February 10, 2012

Sandakan Memorial Park

war memorial park sandakan 2

Was my first visit juga. Padahal, before tinggal di Teratak Bonda (my current home), kami tinggal di Rimba which is within walking distance sahaja ni Memorial Park. Tapi tapenah tepikir untuk masuk pun. This memorial park ialah tempat memperingati mereka yang ditawan Jepun dan dipaksa berjalan kaki dari Sandakan hingga ke Ranau. Imagine! Sandakan ke Ranau tu ada lah dalam 200km by road. Masa tu ntah lalu hutan jerr kot. Matai.war memorial park sandakan 1 Ohho tuuu diaaaa muka first time tak cover-cover.

My most favourite item yang ada di sini was the old-school excavatorwar memorial park sandakan 4 war memorial park sandakan 5 Abaikan dua entiti di dalam gambar tu. Fokus kepada excavator

Ada lagi satu barang, boiler. war memorial park sandakan 3

Yang lain-lain ni kamu layan gambar saja la ya. war memorial park sandakan 6 war memorial park sandakan 7 war memorial park sandakan 9 war memorial park sandakan 10

Ini sudut aku paling suka, macam twilight beb, cuma kurang sejuk sajorrrr.war memorial park sandakan 8

Akhir sekali aku tinggalkan kamu dengan gambar wajib-ambil-gambar-di-spot-ini

war memorial park sandakan 11

Love,

Cinoi

2 comments:

cik chinta said...

blom smpi sni lg. nt r pegi lg nk p sni. cinoi ni cumel je klo posing2

Eryati said...

ntah bila dpt p sini

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....