Thursday, February 16, 2012

Off Dulang Hantaran

Beberapa hari kebelakangan ni aku asyik buat research pasal hantaran.

Kak Lyne suggest aku suruh orang buat saja, dulu (in 2010), orang charge dia RM38 1 dulang. Now 2012 tidak tahu la berapa sudah harganya, kali 11 dulang lagi. Haiya mouw kaw chou ah.

Last time aku ada tanya juga this one bridal shop di Sandakan, dorang buat, RM58 for dulang. RM58!!!! No tq la.

So I decided to do it on my own. Kakak saya cakap tasempat tu nanti you will be busy which I don’t think so, sebab majlis berhantar aku adalah majlis tunggal yang berasingan dari majlis tunang atau nikah. So aku buat sendiri. Some more, aku rimas kalau orang buat, dulang penuh dengan bunga, which is no point. Bagus aku xda taru item di dulang tu, taru bunga saja, barang pun tertutup oleh bunga. No no.

Aku mau dulang ku as simple as possible, item nya boleh dilihat dengan mata kasar dan tidak ditutupi oleh hutan bunga yang merimaskan. So what I need now is to rent the dulang. I want dulang yang seperti di bawah ini, so if you guys tahu mana tempat yang I can rent this please darling do inform me okay, since yang picture di bawah ni semua di semenanjung. I want to rent 11nos.

dulang 1source

dulang 2

source

Kalau tadapat, nda kan lah aku beli sendiri kan. Lepas tu aku sewakan sama orang? Lama-lama aku buka bisnes bridal? ok juga kan. Ahhha. Tatau lah. Aku kena usaha cari benda ni yang boleh disewa. Or kalau ada duit lebih aku akan beli seja lah, kemudian sewakan. Lagipun I already save di part hiasan kan. Tapi macam ridiculous pulak bah mau beli this silver dulang. We’ll see how la.

Apapun, DIY it is!

Eh, jangan hairan kalau kamu tengok muka ku macam dulang sudah. Aku kerasukan dulang sudah ni.

Ok bye.

Love,

Cinoi xo

8 comments:

Pink Praying Mantis said...

klu ko mo pinjam stand hantaran..yg berkaki tu...di rumah aku ada beberapa. ko tanya jak la sm mummy daddy ku ok? so ko boleh ltk dulang atsnya. nnt dulang ko aku boleh pinjam jg lain kali. hahahaahah :P

Misya Mialen said...

Cinoi,aritu aku pn bt sendiri hntrn aku dan utk suami.:-).lg puas hati.:-)

Cinoi said...

Dj,
bolehkah aku xmau ada kaki. begini seja.

Misya,
Tu la. Mau buat sendiri la ni. Puas hati. tp aku buat yg aku mau bg ja la. yg dia bg tu pndai2 la dia haha

Chii said...

aku ada idea. ko beli dulang biasa, pastu spray silver. aku rs ok jg..diy kan? hehe

Cinoidotcom said...

Chii,
haha itu paling DIY la memang. paling menang. aku mngkin akan cnsider cadangan mu klu aku tajumpa ni silver

beaty said...

bah palan2 ah ko..

Eryati said...

wah sibuk uda ko cinoi...akak baru jak buat hantaran tuk adik kakak masa 25 dis 2011...bagus ko carik bakul yg ala2 mcm dulang bentuk dia...nda payah lagi ko beli dulang ka sewa ka...ni bakul mmg ada..just ko hias jak dia..(tp cantik juga ni bakul) hari tu kakak g kursus d kk, masa jenjalan ternampak ni bakul bentuk dulang..harga dia bawah RM10 la...

Cheyan said...

Cinoi, kalau nak senang you suruh ja kedai buat terus, kalau kat semenanjung dia ambil upah dalam RM35-40 sedulang..sometme murah lg..

itu hanya suggestion sahaja..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....