Friday, July 3, 2009

skill SALAH NUMBER sudah lapuk la wei. cant believe some people still using the old lame trick/skill.

kemarin, fon aku didatangi panggilan bodoh.
ada 2 cerita.2 stranger yang call.

stranger 1. lelaki.
kononnya dia nak kol kawan dia, and lupa number kawan dia 012 or 017 (number aku 017).
so, dah aku jawab, and aku bukan kawan dia, means dia salah number la kan. tapi tak sudah sudah lagi dia becakap. ni part of the conversation.

lelaki bodoh: ni kat mana?
aku: sabah.
lelaki bodoh: sabah?jauhnya.tipu la, macam kat KB je ni.

ha ha ha. macam mana dia tau bunyi suara aku macam di KB?? kota bharu?? apa bikin aku di sana oh. dah aku cakap bukan tu, bukan la. lagi mau tanya. (slang cakap dia macam ala2 pantai timur ok)

aku : sekarang ni siapa yang mau tnya ni, aku ka ko? kalo ko rasa ni di KB, ko xyah la tnya ni kat mana!
lelaki bodoh: oh. sory.mungkin saya salah number.
aku: memang pon ko salah number! aku dh cakap tadi kan!

hours later, dia kol lagi. aku tak jawab. few hours later, dia kol lagi. aku jawab.

lelaki bodoh: ni siapa?
aku: huh??ko tu siapa?ko salah number la.aku tak kenal ko.
lelaki bodoh: kalau camtu, jom la kita bekenalan.

!#$%^&* it was so lame ok!

aku: saya takmau berkenalan. bye!
lelaki bodoh: awak ni sombong la. bekenalan pun takmau ke.
aku: suka hati aku la apa aku mau, apa aku tak mau. eeeeee. aku banyak kerja la ni, bukan macam ko, takda kerja
lelaki bodoh: ala......

terus tak dengar suara dia lepas tu, sebab aku hang up d fon.
then dia kol lagi like few hundred times, aku tak jawab.then datang text message

"bagi la saya bercakap dgn awak"

ha ha ha!! bodoh! lawak of the day.
by the way, kawan-kawan, ni number fon dia
013 - 767 ****
(aku rasa macam nak bagi je full number dia, if ada request, tell me ok! i bagi u all his stupid number)

*****************************************

stranger 2. perempuan.

fon aku bunyi. number yang terpapar di skrin
012-700 ****

aku: hello
perempuan itu: sory. salah number.

n dia terus hang up d fon.
peliknya! macam mana dia tau dia salah number dengan hanya mendengar HELLO aku. aku terus suspicious ok.
1 saja kemungkinan, maybe dia nak kol lelaki, suara aku perempuan (obviously) hahaha, so dia hang up the fon. but what if dia betol, i mean, what if i yang tolong jawabkan fon lelaki itu, how can she be sure? she should atleast ask anything. n now, aku memang yakin, ada sesuatu. tapi apa? aku pun taktau.ha ha. tapi im sure its not a normal salah-number punya situasi. weird!

*****************************************
hmm. macam-macam la orang sekarang ni. ikutkan hati baran aku, mau aku maki saja lelaki bodoh di atas. tapi konon aku ingin bertindak bijak dan cool, no maki2. ha ha ha. baik sangat la aku konon. dah la kemarin, hari memang panas di luar. sangat-sangat. benci. dalam panas, luar panas. earth is not suppose to be hotter than i am! bye! *wink wink*

xoxo,
cinoiqilavigne


4 comments:

Totin Jamain said...

weh bagi je full!
disgusting gile orang macam tuu
uwekkkk

Qi_Cinoi.Lavigne said...

totin,
mmg disgusting gila oh totin.
cam nak mati punye.
nanti i bagi ok.tunggu request bnyak2.hahaha

[ a D D y h A I K A L ] said...

2-2 pangkal johor..
budak uthm kot..
hahahaha..

Qi_Cinoi.Lavigne said...

addy,
yeker dak UTHM.xkan mcm tu style x educated je..pelik.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....