Tuesday, May 26, 2009

Sunday with Mary Kay

Last sunday Llewellyn ajak aku pergi beauty consultant ni. So aku pun pergi since its for free juga kan.

1st, produk dia suruh testing, Satin Hand scrub, lotion n apa ntah lagi satu. kalau pakai tangan jadi satin yoouu..hahaha..tapi tangan aku belum satin lagi la. baru pakai sekali.

240520091021

tengok muka aku excited semacam saja, menggosok satin hand scrub tu di tangan.

240520091023

ni masih nampak lagi mekap aku, yang aku mekap dari rumah, match dengan kaler baju la eye shadow aku tu hitam pink. sebelum di cuci oleh MK Make-up Remover.

240520091024

lepas tu kan kena guna facial product dia semua tu, so terpaksa la gue remove mekap gue.

240520091027

siap pakai mask ok. aku pakai facial prduk number 2. kalau tak silap number 1 untuk dry skin, number 2 untuk normal skin, number 3 untuk oily skin. ni macam BOTANI produk camtu. aku pon actually tak berapa nak faham time dia explain-explain tu. ha ha ha.

240520091030

iklan: baju adalah di purchase dari Maharanilicious. pergi ke sana dan shopping di Maharanilicious ya. tuan butik nya sangat baik dan cantik.

ini la aku pakai, mask, cleanser, toner, moisturizer. 1 set (4 item) ni harga dia dalam RM285 .

240520091033

yang ni pulak produk untuk satin hand yang aku pakai awal-awal tadi. aku lupa plak harga dia berapa RM.

240520091036

ni rangkaian mekap Mary Kay. ntah aku tak berapa berkenan sangat. sebab kaler dia macam tidak berapa best, maybe aku tak biasa kot. and lipstick dia tidak long lasting sangat. and masa tu aku bengang, sebab palette eye-shadow yang dapat tempat aku, tiada kaler hitam n pink, so terpaksa guna saja kaler yang ada di situ.

and last sekali of all Mary Kays’s product, ini aku paling suka Mary Kay punya cermin, sangat wide view dia even kecik. tapi ringan. mudah la bawa ke mana-mana.

cerita lain pula.

kebelakangan ni memang aku rasa bermasalah saja. betul-betul semacam tidak dapat memblog seperti normalku.uwaaaa.harus apa ya supaya semuanya jadi seperti biasa?

p/s – looking forward untuk facial treatment di Herbaline dengan si Mimi, tapi si Mimi ni pergi buat appointment time office hour plak. Mimi, saya tidak dapat half day la. buat la appointment baru, pukul 5.30 selepas office hour. ngeeeeee.

xoxo,

cinoiqilavigne

9 comments:

llew said...

ui..byk lg kaler eyeshadow tu
rambang mata ko memilih...
heheh

FionaHafiz said...

isk..
budak2 kecek men esedow
ikut ona lohhh
natural beauty~~

FionaHafiz said...

eh eh
cepat kau apply halfday ari jumaat eh
aku kasi masuk ko 1 apoiment sm aku
jam 2.30
bilg ma boss ada apoimen doktor bhaa
bukn menipu ni
betul2 bha ada apoimen sm doktor herbaline

Qi_Cinoi.Lavigne said...

llew,
tapi kan, palette eyeshadow yg aku dpt kaler nya x best.

Fionahafiz,
uish.memuji d blog ku.sila balik ke blog masing2 utk memuji.

fionahfiz,
uish.kau ni.doktor herbaline kasi medical cert ka??kalau dia kasi, aku tu on saja tu! hahaha.

p/s.kenapa fionahafiz ni suka komen 2kali.

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

laki leh guna mary kay ke?

Qi_Cinoi.Lavigne said...

errul,
ada. MK Men. ada shaver cream, facial wash, body shampoo.

FionaHafiz said...

suka hati fionahfiz laaa

ih ni mesti pakai sangkam yaya neh

ahahahahaha

Maharani said...

cantik bah tu ko pakai. n sangkam itu comel!!! ni free kah ni?

Qi_Cinoi.Lavigne said...

fionahafiz,
cilakak kau bocor rahsia ku.

maharani,
haha.free! (sangkam anak buah tu.hahaha)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....