Friday, April 24, 2009

Tomorrow..is a different day.

Yesterday.

sangat tensi terhadap kerja. aku berusaha tidak mahu tensi, takkan biarkan kerja menang over my tears. dem u kerja! tetap juga tensi yang amat (amat pun tak tensi macam tu kot). lihat status facebook 23april2009.

 

fb cinoi

huh. jangan menangis. think cinoi think! semasa airmata sedang halfway suda menuju ke pipi, “ting!!!” ya.nampak sesuatu yang mungkin menggembirakan.

24042009737

*notice ada apa di monitor.ada cinoibeetlesv.blogspot..aaaahhhh. syok sendiri.

ya. harus gembira. walaupun kerja macam neraka. ofis macam puaka. tapi boleh minum dengan flask baru. flask AirAsia Everyone Can Fly. terima kasih future-bro-in-law atas new flask ini.

and ada buku! yeah! Confession of A Shopaholic. delivered last monday ke sini, tapi just collect on wednesday. thanx Archie kirim ni buku!

sekarang harus kawal emosi. kan cinoi! banyak ni benda menggembirakan. ya. banyak. uwaaa.. tolong berhenti bertensi. ok. aku tak tensi. no way i am stress. really i dont. petang lepas kerja saya cuba menghubungi seseorang yang saya boleh rely on and mengadu supaya saya jadi lega sikit, but the result is awful too.wutever.i love him anyway.

******************************************************************

Today

pagi b4 pergi kerja sudah berdebar-debar. ya la. mesti workload macam kemarin bertimpa-timpa lagi.

pagi-pagi bos tiada. so ada 2 option

  1. start kerja pagi-pagi lagi. nanti tengahari bos datang, kerja lagi, = maka akan tensi sepanjang hari.
  2. pagi-pagi enjoy dulu, baca buku, main tenet, tengahari bos datang, baru start fikir pasal kerja, so i really going to survived half day.

saya mesti la pilih option no.2. tapi sebelum tengahari lagi, buku semalam pula (Confession of a Shopaholic) sudah habis dibaca. buku seterusnya tiada dibawa ke kantor hari ini.

but again look!

shoes *notice the e-boutique window banyak sangat dibuka atas tu. gile la weh suha baju kasut beg, rasa nak masuk dalam monitor..haihhh.

weeee… i still can be happy.

kasut that i’ve been looking for here and there. thank god.i finally found it at inlurvewith.blogspot. and its a good bargain. the shoes cost rm49, the poslaju fee rm9, total is rm58. but i get rm50 for the shoes including the poslaju fees. its not my pay day yet. but this is a good preparation untuk menyambut hari saya gaji nanti. i have to prepare anyway, right, for the salary.

now i’m well prepared for the coming salary.yeehaaa. tengahari bos masuk. aku berusaha untuk tidak terpengaruh mood aku oleh kerja. cool cinoi cool.

tengahari aku mem’burger king. bukan tan peck king okk!! burger king.

24042009733 

kerja.kerja.tiba-tiba tadi ada problem sikit. baru saja setengah jam yang lepas. bos panggil masuk

“i already called their boss, i told him  what my staff said is what i said, my staff represent me, your staff dont have to make it difficult for my staff, pusing2 sana sini nanti miss-info. so Sri, their boss already informed, and u can resume ur job, dont have to be afraid with their stupid staff anymore okay”

i am not afraid with their staff la boss. i just hate my job.

wutever la. tomorrow is a different day anyway.

xoxo,

cinoiqilavigne

3 comments:

i L a said...

hai..sudah ber-online shopping di inlurvewith.blogspot??..aku tinguk2 tadi then ada terjumpa kasut yang with pig skin lining..so aku rasa ko kena hati2 lah..nanti terbeli kasut kulit vavi pulak..tapi aku musykil ni..the owner of the online page tu muslim kan...

Qi_Cinoi.Lavigne said...

ila,
ya.i noticed that.dia ada jual kasut yg ada pig skin lining.n yeah, she is a muslim.no idea.musykil jgk.tp yg aku bli ni, xda pig skin..yihahaha

Qi_Cinoi.Lavigne said...

ila,
ya.i noticed that.dia ada jual kasut yg ada pig skin lining.n yeah, she is a muslim.no idea.musykil jgk.tp yg aku bli ni, xda pig skin..yihahaha

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....