Monday, February 16, 2009

yaya say hi.

11.30pagi.
main lari-lari di area dekat pentas.di sekolah.
pentas mini yang simen.
berlari ke arah pentas.
yaya tersadung lalu menghempap ke mini pentas yang tidak setinggi mana.
yang mana sudah terhakis-hakis sedikit simennya, lalu menghasilkan hujung tajam yang sangat bahaya untuk kanak-kanak 6tahun seperti yaya.

ya.begitulah bagaimana Yaya tercedera. biasa la kan.namanya juga budak-budak.

tapi yang peliknya, dalam keadaan Yaya berlumuran darah, terkoyak kulitnya, lebam matanya, para Cikgu dan kakitangan sekolah tidak berasa panik. dan tidak ada perasaan (atau apa2 perkataan yg perikemanusiaan) untuk segera menghantar Yaya ke hospital. wtf?? tiada res-fuck-sibilities langsung!

pelik kan. apa yang sebenarnya cikgunya fikir. meletakkan gamat pada lukanya itu. hey!!!ko x nampak ka darah penuh d muka n baju tu.bodoh!!!

Kak Nani (umi Yaya) hanya melihat telefon pd pukul 12 dan mendapati ada 4miskol. and Kak nani kol balik sekolah, baru la mereka para bodoh itu bagitau Yaya cedera.

ntah.habes kalo kak nani x cek fon, dorang biar saja kah Yaya di situ sampai kering darahnya??
Abah Yaya segera ke sekolah, dalam keadaan pukul12 tghari pd hari Jumaat yg super jem tu.then terus bawa yaya ke hospital.

Syukur Alhamdulillah Yaya is fine. mendapat 4 jahitan pada luka di batang hidungnya. and d rest is fine. just bengkak pada mata kirinya dan sedikit koyak juga d kelopak mata kirinya.n tulang bahagian batang hidung tu termasuk ke dalam sedikit.menyebabkan bahagian batang hidungnya kelihatan flat.
by the way, Yaya say hi to u guys.

6 comments:

azie said...

eyh bangang betul

bawak jelah gi spital, takkan nak tunggu parents? kalau luka lutut sikit je takpelah. ni muka beb, ape kes tunggu mak pak datang plak.

sengal ok. sangat sengal. malu je ada cikgu camtu.

hajime said...

alhamdulillah...
dah x mancung dah le nampaknye...

Totin Jamain said...

astaga cikgu die letak minyak gamat jeee

nieja said...

bodo pnya cikgu skolah tu
kesian gile yaya.

hope yaya cpat smbuh..
take care

Qi_Cinoi.Lavigne said...

azie,
tu la.sengal bodoh la. nk tggu parents dtg.pape jadik kng. azie jgn jd cikgu gitu.ahaha

hajime,
xpe.nnti plastik surgery.kahkahkah.

totin,
ntah.mnyak gamat.die igt die doktor ke.wahaha

nieja,
okay.thnx

i L a said...

mna jugak yaya punya skol ni?adakah cikgu mcm tuh..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....