Thursday, July 11, 2013

Rindu

 

Bismillahirrahmanirrahim.

Sebelum lupa. Mau record last weekend punya weekend getaway. ecewah getaway la sangat kan, balik Sandakan 1 malam yeay!

IMG_7909

Semangattt awal pagi sabtu (6/7/2013) flight 7.45pm to Sandakan. Beg luggage tu sebenarnya beberapa helai ja baju kami, bawa tu sebab banyak stok Herbalife shake customer Sandakan order, so bawa balik sekali. Penuh F1 shake ja dalam beg.

Pagi tu jumpa kawan lama kami, Taqem, dia balik tawau. Lepas tu terjumpa pula si ambo, satu flight pula tu. Dush! Keluar lah perangai kami d epot.

IMG_7917

Yang kotak lagi satu tu memang Yusuf Taiyoob dalamnya, saja bawa buah tangan untuk daddy sempena puasa. Kasi senang-senang hati daddy. Daddy can be happy over small little things. And I can be excited over small little things too.

Dorang di Sandakan memang have no idea that me and husband will be back haha. Kak Misah ambil di airport, sampai rumah aku n suami bertapuk, Kak Misah boleh masuk rumah dengan beg luggage ni sambil cakap “Mamiiii, lakiku halau aku dari rumah” BAHAAHAH memang bongok kakakku sorang ni.

Kesian Mom terkejut bah oleh Kak Misah. Dush! Cepat-cepat aku masukk! Tadaaaa!! Mom super surprise, and I can see that she was happy we’re home. Jarang jumpa kann.

IMG_7919nenek dan cucu ajaib sambut kami awal pagi semua belum mandi.

Putra ni adorable sangat, dan selalu sombong sangat. Lambat mesra biarpun aku ni aunty nya hahaha. Orang dalam rumah ni ja dia cool. Orang lain jangan kacau! Kompom nangis.

Tapi haritu sekejap ja jeling-jeling Aunty Noi, pastu terus jinakk.putra

Lepas berehat, lepas zohor and lepas lunch! Eh, kami sampai terus Mom masak ikan asam pedas syukurrr Alhamdulillah. Siap dengan sambal belacan. Aku taktahu lah kalau kamu rasa benda yang sama, kalau Mommy/Emak/Ibu/Mama yang masak, biarpun ikan goreng, mesti sedap kannn. Hairan!

Sambung. Tenghari kami menuju ke tujuan asal kami IMG_8015

Ini sebenarnya. Suami dijemput jadi guest speaker di sana. Tiket flight dia sudah dibelikan oleh organizer, jadi Jay belikan pula tiket ku kan yang sama flight sama dia. 

IMG_7947Sharing time (introduction)

Congratulations Husband! Lets move to next level!

Lepas event, petang aku singgah RTM Sandakan, hantar stok customer. Lepas tu di kasi chance lagi tu bergambar pakai headphone di konti. BAHAHAAHA. Sakai mak!

IMG_7953

Malamnya aku visit Aunty (my mom punya adik) and my cousin yang soon akan deliver. Kebetulan cousin ku ini memang penjual tudung –_-

IMG_7964

lalu aku dirasuk tudung.

*********************************

On Sunday 7/7/2013

Awal pagi bangun tunggu daddy & si Adik balik dari laut. Kemarin tu dorang keluar memancing bermalam di laut. Dorang siap kedapatan ribut lagi, jadi hasil tangkapan pun tak sebanyak selalu.

IMG_7974IMG_7973

Lokasi ni di belakang rumah ku.

Lepas tu keluar dengan Mom sekejap.

IMG_8007

putra 2Putra and abahnya. Kembar bah dorang ni
Sepanjang di sana Putra sebok panggil aku “Neng” hoi panggil Noi la Noi. Banyak kali aku ajar dia panggil Noi. Neng tu Kak lini kot.

 

Petang Ahad pergi ke rumah upline ku no.2 merangkap coach ku no.2 haha
Tengok lah tu kena hidang NRG + Aloe kot. Sedap gila sejuk lagi tu.

IMG_8014

Balik rumah before Maghrib, packing ikan segar dari laut untuk bawa balik KK

IMG_8020

 

Sebelum balik Aunty Noi lepak dengan anak-anakbuah ku sayang.

with love

Part paling sedih masa mau gerak ke airport, Putra menangis mau ikut.

putra 3

Sebak tuhan saja yang tahu. Tapi aku kompom la cover line, nanti menangis sama budak-budak pula.

Kelam kabut ke airport  flight sepatutnya 9.20 malam tapi delay. Suami sebok layan handphone.

IMG_8039

Syukur aku bawa buku.

Berakhir lah percutian ke Sandakan begitu sahaja.

Rindu – rinduan.

7 comments:

Michelle Sung said...

semakin hebat kamu skrg hehe..all the best! :)

haha mcm kwn2 sya juga slalu salah panggil.. Noy dipanggil 'nong'

Cinoi said...

Mich,
Huiii mana ada hebat. Buat seja bah tu. langgar seja. hehehe.

~ As ~ said...

Aduii kesian aku tengok putra lap airmata sedih. Tapi kalau si mira, teriak!!!

Cinoi Lavigne said...

As,
aku igt dia pn sedi.
Situasi nya, dia hulur tgn dua2 minta diangkat, tp ndak diambil dia, jd tangannya dia hulur ke depan tu dia tarik ke muka nya tutup muka mcm baru habis berdoa tu tapi penuh kesedihan dan kekecewaan sangat bah, pilu aku. Ish sedih la susah aku mau cerita sitausinya, nnti aku lakonkan balik .

Dayz J said...

Putra bah comel betul. Bikin geram ni. Pandainya dia berlakon ah Noi.

beaty said...

noi kiut c putra..

makin maju suda c noi.. all the best ah

Cinoi said...

Dayz,
Betul2 bah tu dia sedihhh huuuu

Beaty,
over kiut tu diaa

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....