Thursday, August 2, 2012

Naik Pangkat ;)

 

Herbalife lagi. Please bear with me ;)

Usaha kuat-kuat. Sebanyak mana aku mahu sebanyak itu aku usaha. Aku memang terkejar-kejar setiap hari lebih-lebih lagi bulan puasa. Aku takmahu masa dari Maghrib sampai pukul 9 terganggu. Apa-apa yang perlu jumpa orang, timbang orang, semua lepas pukul 9 on weekdays during Ramadhan.

Kerja 8am – 5pm. Lepas tu berkejar ke office Herbalife KK (PADAHAL BOLEH ORDER ONLINE, TAPI AKU MEMANG SUKA KE OFFICE HERBALIFE), sebab dia buka sampai pukul 6 sahaja. Lepas tu mana stok orang yang minta pos pakai bus, aku berkejar ke inanam. Atau pun pukul 6 mesti jumpa cuctomer untuk bagi stok Herbalife, siap dengan ajar sekali, kemudian baru follow up via phone. Kalau begini confirm tiada sempat sampai rumah on time, that is why bawa bekal shake di kereta. Dekat-dekat azan, parking tepi, baca doa berbuka, makan kurma, bancuh teamix and shake, then kenyang Alhamdulillah. Balik cepat sebelum azan Isyak.

IMG-20120731-00928 IMG-20120729-00908lets shakeTak ada ke bazar. JIMAT! Selama puasa ni macam baru 3 kali pergi ke bazar. Dengan masing-masing hanya beli nasi kuning untuk makan malam. Tanpa beli air manis dan kuih muih. MasyaAllah jimatnya berbanding puasa tahun lalu, hari-hari ke bazaar selagi tangan tidak biru angkat plastik, selagi tu la memajal.

Penat tu memang penat, tapi terubat kalau orang whatsapp/sms

Sza Sza punya whatsapp ni LAST WEEK:-

munch_2012_07_19_093415  Snap@2012-8-2_94835Snap@2012-8-2_91938 munch_2012_08_02_095205 

munch_2012_08_02_095759munch_2012_08_02_095822    

Isn’t that crazy?? Berbunga-bunga hatiku,  aku yang excited okay.

Lebih-lebih lagi sekarang aku dekat-dekat sudah mahu kahwin. Ada juga orang tak tahu lah complain atau nasihat, aku asyik buat ni, dekat kahwin dah. Which aku rasa, selagi aku boleh bahagikan masa, should be no problem. Hal-hal kahwin masih lagi berjalan dengan baik syukurrr. 8 jam kerja, lepas tu kerja HERBALIFE, lepas tu urus hal kahwin dan sebagainya. Aku usahakan. Sebab aku tak mahu live paycheck by paycheck. I want this, and I will do this. USAHA, DOA, TAWAKAL, ini cikgu ajar selalu di sekolah, mesti ada usaha barulah tawakal. Anyhow, masa aku tak terbuang sia-sia melepak sahaja haha, tak sempat layan perasaan bersedih, ini aku rasa perkara di luar kebiasaan aku buat ni, it is fun.

Hasil terkejar sana sini, berbuka dalam kereta cuma, tebal muka timbang orang di mana-mana (yes, hampir di mana-mana aku buat Personal Wellness Evaluation   guna TANITA tu), tebal muka follow up customer, SYUKURRRR ALHAMDULILLAH End Of Month July aku sudah qualify as a QUALIFIED PRODUCER (QP) in HERBALIFE. Awesomenya aku rasa. Thank you Allah. Untuk August ini, aku kena DOUBLE UP activity, why? after August kami sudah berkeluarga, membina keluarga bukan perkara mudah, aku mahu beli katil dan mesin basuh pintu di bawah. HAHAHAAH.

Ini last perenggan, promise. Aku mau bagitahu, HERBALIFE bukan ubat kurus, konsep herbalife is cellullar nutrition. Untuk yang kurus, tak bertenaga, selalu bersedih, penat, dan untuk semua yang mahu siapa-siapa pun boleh ya. Yang ini nanti aku terangkan lebih lanjut. Cukup dengan kamu cuba Shake Formula 1 sahaja (bukan full set) untuk permulaan pun aku cukup gembira sebab kamu pasti suka rasanya sedap hingga menjilat botol shaker (HAHAHA INI TRUE STORY).

Oklah Bye. Aku mahu pergi Sepanggar port. Ada kerja sedikit, kerja engineer. HEHE. Dan sebelum aku nikah, kalau aku ada hutang dengan siapa-siapa yang aku terlupa sudah, message ye. (ayat last ni memang tiba-tiba)

 

Love,

Cinoi xo

http://jaycinoi.blogspot.com/

6 comments:

kay masingan said...

wah punya packed time ko ni. buli ku byngkan keaktifan ko ni terkejar sana terkejar sini o..bah tahniah sbb naik pangkat di Herbalife..:)

Cinoi said...

Kay,
Siok bah juga. Macam busy2.

FionaHafiz said...

aku mau tengok szasza jadi diamond. please make this happen pleaseeeeee.

Cinoi said...

Suda ku bilang sama sza sza semalam pillow talk tru wassup kami. Dia diamond ku yg bakal menyinarrrr

Armstrong said...

Cool... siok o tinguk banyak gambar ko dengan tu shake. Marketing yang mantap hehee.

Happy Friday, Cinoi!

nowriz mars said...

congrats cinoi!

ya.. my dad pun berbuih2 cakap jangan hidup bergantung dengan payslip..

bisnes! bisnes! bisnes!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....