Thursday, June 27, 2013

Nak beli tapi dah habis

 

Bismillahirrahmanirrrahim

Pagi tadi topik hot fm “Nak beli tapi dah habisss” .
And so I have my own similar story.

Haritu masa Extravaganza di Impact convention centre Bangkok, macam biasa lah, mesti ada SHAKE BAR di setiap event-event Herbalife .

On the second day, aku pergi beli dua kupon.IMG_7003

Beli shake dekat shake bar ni, setiap jualan shake ni akan derma pada HFF, Herbalife Family Foundation.

Aku pun ambil Chocolate Shake untuk suami, Strawberry Shake untuk aku. Sebenarnya I am not into Strawberry thingy, jem stoberi ka shake stoberi ka, aku makan cuma tak berapa gemar sebab aku suka buah stoberi yang belum diolah sahaja.
Tapiiiiii bila rasa SHAKE stoberi dari SHAKE BAR niii, Ya Allah sedapp gilaaa shake stoberi dia buat. Macam tak cukup satu. Fikir nak beli lagi.

Shake

Tapi oleh sebab taknak missed training banyak sangat dalam hall, aku fikir nanti-nanti lah lagi beli shake.

On the 3rd day, pagi-pagi sudah mahu pergi beli shake, tapi baru saja lepas sarapan shake sendiri, masihh kenyang gila, so aku fikir nanti lah for lunch baru pergi shake bar.

Ironinya, bila aku pergi shake bar tengahari tu , KUPON SUDAH HABIS!!!
Pengajaran sangat sebab asyik “aku fikir, aku fikir” sepatutnya aku stop thinking and start buying! Nak sangat jadi ahli fikir kannnnn. Hambekk.

Nangissss, bila nak beli tapi dah habis, kecewa. Aku berdiri tegak depan shake bar tu, sampai awek thailand di dalam tu tengok aku and explain sungguh-sungguh shake dah habis. Drama betul, aku berdiri tegak depan shake bar tu tengok macam mana dorang bancuh shake tu. Shake yang bukan aku punya sebab kupon dah habis. Sedih gila. Lepas tu aku complain (dalam hati), dah tahu 26,000 orang herbalifers, ready la shake banyak sikit. HAHAHA. 5minit jaa kecewa, lepas tu dah let go sudah. Bahaha.

DSC_0179

Sejak balik dari Bangkok, aku restock shake aku Strawberry only. Kahkahkah. Sebab:-

  1. Shake Strawberry di shake bar extravaganza bangkok tu memang sedap gila tahap leleh wa cakap lu
  2. Aku dengar Herbalifers yang pengalaman 6 tahun ke atas cakap shake Strawberry ni bagus untuk relieve stress and kulit cantik.

Shake stoberi di shake bar ini antara perkara yang tak dapat aku lupakan sampai sekarang .

Winking smile

Jadi kempen stoberi! Stoberi! Stoberi!

Lepas tu aku memang bawa lahh Formula 1 Strawberry ni dalam beg botol aku ke mana mana. Untuk bancuh di office petang sebelum pulang. Pagi memang bancuh shake di rumah. Tapi yang petang-petang di office kan selalu lapar, balik pula meredah jem.

Di office, memang setiap petang akan ada orang beli pisang goreng banyak-banyak, tapi aku berani makan 1 ja. Sebab sudah lama aku tidak membiasakan diri makan banyak-banyak sanggar, pandai muak. Kedua pulaaa minyakkk pisang gorengg tu sanagtlah very the berminyak.

Takut juga ai, sebab jangan bilang orang kurus tak kena high kolesterol. Sebagai langkah berjaga-jaga, elak-elak lah berminyak. Lagipun elak muka berjerawat, aku mau minum lahh shake stoberi bebanyakk sebab shake helps regenerate new good healthy cells.

IMG_7585Beg botol yang super cantek ni aku tempah khas dari kawanku si penjahit beg cantek, Sheila Marie.

 

Okayy. Order your Strawberry shake now from me Winking smile0177000171

IMG_7588

Yes me tuan tanah cinoi.com hahahaha! Today bertemakan pink sempena Shake strawberry! Awww.

2 comments:

~ As ~ said...

noi ini blazer mu dari mana?
cotton on?

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

lama x singah tpt cinoi. heeee. wahh, pinky lady ni.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....