Friday, December 9, 2011

Ombak Rindu Review Part 1

This is going to be short and simple, and fully according to my opinion.

Kemarin malam aku sudah menonton Ombak Rindu, dan ada 2 scene yang buat aku menangis.

1. Ialah semasa Pak Dolah (eh pak dolah ka namanya bapa kandung Haris tu ), dan istri Pak Dolah dapat tahu Haris dan Izzah ialah sudah berkahwin, di dalam bilik di rumah Pak Dolah. Aku terharu gilahahahaha.

2. Ialah semasa Haris cakap dia gantung Izzah tapi tidak mahu ceraikan dia, lalu menolak Izzah ke tanah dan berlalu pergi. Kemudian Izzah berlari mengejar kereta Haris. Oh sungguh menyayat hati.

Yang nombor 2 ialah gara-gara Haris tengok gambar Izzah dan. Mail, ditambah rasa lagi dengan fitnah dari Ibu nya.

Persoalannya yang aku geram di sini (hahahaha), melihat gambar itu sahaja tanpa penjelasan menghukum Izzah.

Tapi yang Haris tu, kata tak cinta Mila. Kahwinnya pun terpaksa. Tapi dapat pula tidur bersama (rujuk scene Mila dan Haris di atas katil mewah selepas pernikahan manakala Izzah berada di rumah kampung Izzah)

Macam mana kau boleh tidur bersama Mila ya Haris, kata kau tak cinta?!! Hmmppp?? Hmmm?? Aku emo betul tengok part tu, tidak penting kali. Cuma aku tidak dapat terima saja. Ada orang cakap "ala sudahh nikahh, lelaki mesti lah begitu" bikin gua gerammm. Habis kalau sudah nikah, walau tidak cinta, dengan perasaan tidak cinta boleh tidur bersama?

Aku rasa aku mahu baca la novelnya. Ramai pembaca novel ni cakap cerita ni bikin gantung saja, tidak puas menontonnya. Ya ialah, 1 novel kau muat dalam 2jam? Mana dapat beb. Begitulah aku rasa bila menonton Twilight, laju saja movienya.

Dan jangan mengharap Ombak Rindu Review Part 2 dari aku, aku tidak dapat menjanjikan apa-apa. Mungkin review hanyalah satu ini, Part 1.

Ehhe. Ok. Bye.

Salam Jumaat.

Love,
Cinoi
Sent via BlackBerry from Maxis

5 comments:

Jay Minerva said...

huiii... btul pnya marah awak ye... hehehe ilek bh...

beaty said...

belum tingu lagi owh

Joanne Juend said...

noi, suda sy khatam itu novel lama sda. cerita wayang nda bikin kick, tapi sy terima dengan hati gembira juga. He he..

Sama la kita, BENCI+MENYAMPAH bila adegan lepas kawin si hariz dan mila tu. Teda cinta teda seks la ba kan!

:'(

Anonymous said...

kalo ko bc novel lg feel kot..tp kira okla jg jln cerita die wat berbanding movie - Lagenda budak setan(LGS), novel LGS sedey je tp movie mcm hampeh...-Rosni-

echaRierie said...

wahh..nangis c cinoi..
aku nda..haha..
tp kbtln flu time tue sblm start hingga hbs aku nangis ja..maka flu bkn nangis..hihi..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....