Monday, December 12, 2011

Kurung Riben In the House yooo!

 

Akhirnya. Ah ah ah (ketawa jahat), akhirnyaaa bertemu juga badan dengan kurung riben. I’ve been waiting for this moment for so long (wearing this ribbonized kurung)

Baju kurrung yang dijahit hasil dari contoh kurungriben pertama ku (ceh macam skim rumah pertama), yang ini dijahit oleh Mertua Kakak aku. Dengan menggunakan kain SB Line aku aku peroleh dari Kain Mewah (di luar wisma merdeka) Eh, itu Ermadira ke KainMewah??

Tadaaaaa

Back view:kurung riben 1

Yang lepas ni aku tidak tahu bila lagi aku mau pakai. harap-harap lah ada kenduri lagi. Kalau tiada kenduri atau kendara, nah memang tiadalah terpakai lagi ni. Jadi sudah dapat apa yang dimahu, sudah puas, maka tiada lagi kurung riben yang akan dijahit selepas ini

 

Nah saya tinggalkan kamu dengan gambar bukan orang lain tapi saya sendiri, terimalah……. diikuti dengan tepukan tangan beramairamai secara gemuruh (ahahahaha)

 kurung riben 2 

Shades bingkai Pink oleh Ray Ban

Beg oleh Guess

Heels oleh Vincci

Baju Kurung Riben

Mekap DIY (cissscakeee lupa aku ambil gambar muka dengan full mekap. Shitmann!!)

Dan rambut DIY (sambil di tiup-tiup angin)

Tips: Wear anything be it cheap or expensive, branded or not, as long as it is proper and suit the event you went

Sekian update ringkas dari saya. Checkout my Facebook profile Photo 1 hour from now! Cekidaut Jyeah!

 

Love,

Cinoi xo

8 comments:

-ilyannur- said...

cantik baju ko. c aima pun penggemar kurung riben ni kan. kalau aku bt ni, sah2 org nampak aku mcm pregnant perut besar T___T

Dayz J said...

awww cantiklah.

beaty said...

noi...kiut owh..sa suka tu riben..santik ni.!!!!!!!!!

Jay Minerva said...

huhuhu... terbaik la.. ikatan riben tu la jugak paling cantik...

Nurul Aima Hj Kaim said...

EMADIRA bah tu..cantiknya!! mcm mn ko ikat riben di belakang tu bgtu cantik? ko ikat sendiri ka? mcm mn? aduh nda pandainya akU!

cik chinta said...

wallahhh....so cute loo...

Cinoi Lavigne said...

Ilyannur,
ah boleh ejas2 bah. aku pn ada perut juga

Dayz,
Makasih haihhih

Beaty,
kin geram kan sa pn suka

Jay,
tq

Aima,
itu tunangku yg ikatkan

cik chinta,
tq

malisa said...

hai..terjumpa blog kamu masa mencari design baju kurung riben :)

mau tanya, berapa agak nya upah mau jahit baju mcm kamu tu ya? tdk mampu mau beli baju dr button my buttons tu..

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....