Sunday, December 18, 2011

Monthly Routine

 

Terima kasih Tuhan. On the same day the Survivor entry was publish, gaji pun sudah keluar di petang harinya. More than survive lagi. And yeay, tidak missed all the sales, especially MNG.

So yesterday I went shopping, after all bills are paid of course. Manage to get few good catch from MNG and Cotton On. Tambah stok skincare and mekap from The Body Shop juga, yang juga sale semua item (1-3 item 15%, 4 item and above 20%, even the smallest item such as foundation sponge)

At MNG, tidak sampai 15min, I manage to get 1 pair of jeans. Malas mau fikir panjang, barang sales pun. Lepas tu aku ada tengok dia punya basic T, dengan basic Tank top tu kan (singlet tu), bagus pula sekarang. All tank top that I already have from MNG, tiada perkataan MANGO pun di depannya, just the basic T dari dulu memang ada MANGO at the front baju. Tapi tank top sekarang semua ada MANGO at the front. Dan bukan yang plain saja, leopard printed tank top pun ada, which aku try tapi tidak beli.

Cuma kemarin masa masuk Cotton On, aku cakap dengan Jay “Macam tiada pula selera aku bah”, selera mau shopping tiada ??!! maybe sebab banyak beli baju dari situ last month. Buttttt, tetap juga aku ada beli sesuatu. Ah ah ah. Perempuan will always be perempuan when it comes to Sale, and Shopping. Sebab aku cakap, even I don’t know yet when to wear this outfit, I had to have it first, yeah just in case ;p

perempuan*Picture taken last month di water world Tun Fuad

Aku fikir-fikir, mulai bulan depan, yakni tahun depan, aku tidak lah beli baju tanpa keperluan begini. Sebab ada perkara yang lebih penting aku mahu fokus. Jadi, sebab itu lah, sekarang aku mesti beli baju stok banyak-banyak, dan barang lain juggahuahuahua. Excuses.

Tunang mau mulai suda membeli barang hantaran, aku masih lagi membeli barang sendiri T.T

OkBye. Yang baik jadikan tauladan. Yang tabaik jadikan sempadan.

Selamat berhujung minggu. Today ada lunch date with the girls. Eh, I think I need more skincare product, sebab last week after work, dahi aku keluar bintik-bintik ruam yang banyak sampai harini tahilang huahhhh. Maybe the girls can help, keluar melihat-lihat skincare bersama Tunang bukanlah perkara yang digalakkan kerana akan end up menggeram sendiri sahaja. Bersama girl friend adalah lebih baik, bleh bertukar pendapat, (cheh!), tapi juga kadangkala merbahaya. More girls, the merrier, andd the crazierrr.

Oh, kemarin juga aku keluar memakai Jeans 3 quarter koyak rabak style yang berusia 5 tahun suda. Point pertama, I can still fit in the jeans (even aku ialah lebih berisi sekarang) tapi dengan susah payah la mau masuk ke dalamnya. Point kedua, it’s 5 years old mann, menang memakai!

K. betul sudah ni babai.

 

Love,

Cinoi xo

9 comments:

N.Aima K said...

hey girlfriends pn cn be guud reminder bah...jadi nda la ko shopping yang bukanbukan sana ha ha

Sheila said...

gaji suda kamu..aku belum lagi. masih duduk diam2 d rumah..ah ah ah

virgo19 said...

aku ska ni quote "Sebab aku cakap, even I don’t know yet when to wear this outfit, I had to have it first, yeah just in case ;p"...kta sma la..tp ppuan mmg mcm tu kn...beli ja knn tp pkai nya nta bla...huhu...

virgo19 said...

aku ska ni quote "Sebab aku cakap, even I don’t know yet when to wear this outfit, I had to have it first, yeah just in case ;p"...kta sma la..tp ppuan mmg mcm tu kn...beli ja knn tp pkai nya nta bla...huhu...

Cinoi said...

Aima,
Boleh juga la tp rare la kejadian bgitu

Ila,
nanti kau beshopping, aku plak yg duduk diam2 d rumahaha

Virgo,
Sekadar memiliki puas suda. Pakai atau tidak itu nnti lain crita

Jay Minerva said...

perempuan... on seja la saya kan cinoi?

Jay Minerva said...

Sekadar memiliki puas suda. Pakai atau tidak itu nnti lain crita... (hehe lepas ni buka kedai kita ya)

beaty said...

noi sa kan lama suda betul inda beli ni baju2an. ni bulan baru mau pigi melihat2.. tunang sa ckp bnyk g baju sa ni belum d pakai,,dan memng banyak lagi betul..apakahh..dei

so sa stop beli baju2an lu lah kecuali tuk christmas lah..

ah kalau skincare pun skg sa jarang suda beli ni..he he ..tunang sa inda tau apa2 kalau pasal skincare ni..he he

oh ya noi bh jiayou jiayou ah cari barang hantaran ko..sa pun mau pecut suda ni cari kelengkapan ni

Dayz J said...

5 Years ago masih muat? Hebat. T_T Aku tapayah cakaplah, dua bulan lepas tiba tiba tamuat.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....