Sunday, June 21, 2009

my personal doctor day.

taktau camna mau start, yang aku tahu, aku sangat takut dengan daddy. garang dan very strict. time kecil-kecil, kalau tido tidak pakai socks, serta tidak meng’on’kan ubat nyamuk letrik yang mat dia sangat berbau untuk dipegang tu, mesti daddy marah. hey, sampai besar pun masih lagi tau.

dan kami sangat takut untuk batuk depan daddy. if mau batuk, lari cepat-cepat gi bilik, batuk di bantal. kalau tak, confirm daddy akan “tu la, minum ais lagi, makan keropok, coklat lagi..bla bla bla.”

and segala benda kecil pun boleh menimbulkan kemarahan yang amat pada daddy. semua takut. garang yeuuwww.. (edited: saya lupa, saya mewarisi sikap pemarah n panas baran dari daddy saya, so daddy xbleh la bising2 if sy meletup lepas kena tegur sikit pon, like father like daughter lo)

but lately since ada cucu, dady is not that garang anymore. and i can talk bout stuff with him.

paling-paling pun, sekarang, paling takut adalah untuk meminta kebenaran untuk ke kl. nasib baik phone saja (since i dont live with my parents)

tut..tut.

“hello, semekom, dy, saya mau gi Kl”

dad: huh? buat apa sana? *saya dapat bayangkan muka dady dengan dahi berkerut 1000*

me: ermm. jalan2. jumpa kawan2. syauqi.

dady: jalan2?? (i can imagine dady camni –> !#$%^()*& ) nanti di sana stay mana.

me: erm. rumah kwn. or rumah syauqi. mana2 la, tgk la nanti.

dady : huh. ok. baik2 di sana. bagitau mummy sendri.

ceh.padahal aku dah bgtau mummy awal2 lagiiii.

the best part about dad is, bila saya sakit, xpayah pergi jumpa doctor (unless mau ambik MC). my dad is my personal traditional doctor. and confirm sembuh.

i remember, last 2 months, i was totally sick, kepala cam mau pecah, muntah hijau tak bleh makan, badan panas, tak pergi kerja for like 4days, i called mom sambil menanges-nanges “mumy datang la sini, dengan dady, x tahan, sakit sangat” (sambil teresak-esak airmata bercucuran macam apa ja) dady dengan segera datang dari sandakan ke KK (a 6hours trip). dad stayed for 2days, n there u go, ok terus si cinoi.

walaupun dady saya garang, tapi dady tetap the best dad in the world, and after world.

HAPPY FATHERS DAY ENCIK KASSIM BIN ADIN. u rawk!

dad1

Love,

Cinoi.

2 comments:

tuLank RusuQue said...

sangat terharu baca cerita kamo0o0o0o

Qi_Cinoi.Lavigne said...

tulank rusuque,
nasib baik kamu dpt tgkap keterharuan yg ingin saya timbulkan.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....