Monday, November 26, 2012

Cinoi dan suami dilihat berjalan-jalan di JPO.

 

Tajuk nak laman gossip kan!

Ok. Sambungan….

Malam tu lepas penat legoland baru sibuk cari hotel di JB. Tu aku memang tiada booking awal. Pandai kann cuti sekolah semua penuhh hotel.

“No one back out ke? Cancel booking ke? Ookay xpela” *mukasedih*

Kehel kehel kunun aku becakap, sekali aku mahu berlalu pergi, receptionist tu kejar “Puan, puan! ada bilik. Tapi dua katil single la”

“Ala tapi saya mahu rapat-rapat”

“Puan gabungkan je dua katil tu”

 

Hotel yang logo dia  macam daun Herbalife tu. tri-leaf logo.IMG-20121111-02355 

Penat pusing-pusing cari hotel. Dah tak larat dah nak pergi cari makan pula, so macam biasa we’olls SHAKE saja.

2012-11-10 22.35.39*Shaker bottle baru, lebih gemuk, comel dan banyak kaler, 600ml*

 

Next day, Day 2 - SUNDAY  11/11/12,

IMG-20121111-02359

Pergi turun sarapan konon dengan tak mandinya. Sampai bawah makan sikit saja lepas tu kenyang. Sudah biasa sarapan SHAKE. Sekali sarapan benda lain jadi tak sedap. Mahu makan banyak-banyak tapi kenyang. 

Then pagi-pagi lagi aku menimbang /body scan orang di LOBI hotel okey. TANITA aku memang bawa ke mana-mana. So di mana-mana boleh sharing knowledge tentang 8 komposisi badan. 2012-11-11 11.55.20 

Lepas tu baru pergi JPO. DSC_0323 Sikit saja gambar di JPO pun. Takdalah murah sangat pun. Yang betul-betul aku tengok murah GAP and ESPRIT saja. Kalau orang mahu cakap last season pun dekat MALL pun sama juga, barang-barang SALE tu kau fikir tak last season ker noks. Hehehe. Banyak beli baju suami saja dekat JPO. Betul tak tipu. Sebab aku bawa baju dia 3 helai saja dari KK untuk trip 10 hari. Aku ni masa tu mahu beli kasut Charles n Keith tapi crowded sangat susah mahu minta size aku. Dua kali cobaan aku masuk sana, dua dua gagal. Tidak mengapalah.

IMG-20121111-02367

DSC_0330 Siap lepak dengan Faiq and wife, and dengan Sharul lagi. Both aku dan suami punya old friend. *tiada gambar*

Lepas berpenatan di JPO, aku ke Parit Raja (sejauh 1jam 96km tol rm8+-) semata-mata jumpa keluarga angkat aku. Mak sudah siap masak dah weyh. Rugi kot kalau aku tak pergi.

*tiada gambar makanan sedap masakan johor tersebut*

Lepas kenyang lama aku lepak sana, aku siap timbang semua orang guna TANITA. And siap buat MINI SHAKE PARTY lagi, bagi dorang rasa HERBALIFE SHAKE macam mana. Ah ah ah.IMG-20121112-02375

Who’s up for SHAKE PARTY AROUND KK?? For FREE! GIve me a call/sms/whatsapp 0177000171

Malam tu aku balik semula ke JB, tidur JB.

Next morning Day 3 - ISNIN 12/11/12,
Pagi pagi lepak dengan Faiq sambil makan. Sambil cerita panjang, ini lelaki kaki gossip.

Sempat timbang/body scan dengan TANITA di parking lot JUSCO taman U. Luarr biasa sangatt!!! Lepas tu chow sin chi! IMG-20121112-02373

SAME DAY Shoot balik ke Kuala Lumpur. Singgah RNR Machap, jumpa Makcik suami sekejap. Sampai di Kuala Lumpur kepetangan sudah hujan siap. Di hotel budak Qays ni datang melawat Aunty Noi. DSC_0386

Then dengan Qays, mama Qays, and Abah Qays and Uncle Jay pergi makan durian. Musang king! Nyum nyum nyum

IMG-20121112-02408 lepas tu balik hotel  tidur nyenyak. Sebab esok nak pergi H&M. Haha.

Kesimpulan: Tiada satu hari pun aku tidak sharing pasal 8 komposisi badan menggunakan TANITA. Alhamdulillah. Dan tiada satu hari pun aku tidak travel long distance by road.

 

..bersambung….

 

Love,

Cinoi xo

2 comments:

beaty said...

yng gambar akhir tu kan sa ingat ko yang pakai spek.. sama betul muka kamu..

c tanita juga yang jadi hero kan

N.Aima K said...

nama tu durian musang king?

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....