Monday, November 15, 2010

The Sastro’s ( my Mom Side)

My Uncle created a group, a family group for our family in Facebook named Sastro’s, Sastro ialah surname datuk saya sebelah mummy, Jumingan Sastro, which i call him Nenek Jawa.

My uncle banyak gila upload gambar dulu-dulu dalam group tu, it’s a private group so you guys might not allowed to view, tapi aku upload la antara gambar-gambar favourite aku dalam group tu okay! kami sekeluarga, especially my cousins, sister, and i myself are having fun dekat group tu.

#1

2 ini lah Nenek Jawa, my mummy punya bapak. yes, kami suka celebrate birthday arwah nenek selama nenek hidup dulu, sekali celeb new year. rindunya dekat nenek, dulu nenek selalu bagi duit, sebelum balik asrama masa sekolah menengah nenek bagi duit, masa cuti sekolah tidur di rumah nenek, cari uban, picit kepala nenek. hehehe. nenek pergi masa saya di matrikulasi :( Al-Fatihah untuk nenek jawa.

 

#2

3 itu nenek juga, sambut birthday, yang mencium tu kalau tak silap ialah kakak saya yang baru kahwin bulan lepas tu, kakak Lini. tapi macam rupa cousin saya juga, either Sis Juraen, or Sis herma. ya dorang bertiga ni agak sama. saya suka gambar ni, sebab nenek pakai bow tie yeehaaaaa!!

 

#3

6 ini favourite pic saya yang ketiga, Nenek Jawa (Jumingan Sastro), bersama isteri tercinta Nenek (Zaharah Abdullah) bersama 4orang anak mereka. oleh kerana Mummy anak ke-4, saya yakin yang di pangkuan Nek Puan itu ialah Mummy. Cantik kan arwah Nenek saya, sebab tu kami ada la dapat masing-masing sikit-sikit cantik tu. betul. cousins and sisters saya semua beauty-beauty, especially my mother, so very the beauty.

 

#4

1 Itu Aunty Anita Kropp Udarbe, dan anaknya William Kropp Udarbe melawat arwah nenek punya kubur. My nenek Zaharah Abdullah @ Juliana Udarbe was Aunty Anita’s aunty. sudah lama Aunty Anita tidak jumpa makcik dia, which is my nenek la. itu kubur nenek jawa ngan nenek saya, suami isteri sebelah-sebelah. yang pakai topi tu, my uncle, mummy punya abang. hmm jangan lupa Al-Fatihah untuk kedua-dua nenek saya.

 

#5

last but not least

4 yeahh gambar kami berparty juga. harijadi nenek jawa. saya suka gambar ni sebab saya mahu suruh kamu teka, mana satu Cinoi?? hahaha. ok saya bagi clue ya, clue nya ialah, cinoi memang sentiasa bersemangat dulu, kini, selamanya. semoga berjaya menteka!!

 

Bye for now. nanti lain hari saya bagi gambar-gambar dolu-dolu yang seronok lagi ya.

Love,

CinoiLavigne

5 comments:

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

cinoi yg pki suar cokelat tu...btl x??????hahahahahahaah n btw ur mom is chantik!!!!!

Sheila said...

Yes..always and forever paling bersemangat..sampai jugak angin yg ko tiup tu?

Qi_Cinoi.Lavigne said...

kak wan
hahahahaha betol

ila,
hahaha semangat kan hahaha. sampai kali, arwah nenek ku x kuat bah tu tiup.

Anonymous said...

hahahah~
mmg bersemangat..ndak payah bg clue pon aku rasa semua org dpt teka punya hikhik~
tp comel laaa..ngan baju siap tuck-in lg hahahah~
-ab_rhea(lupa password google, tp mo komen jgk hahahah)

Totin Jamain said...

hwah nama sastro sungguh the jawa!!!!
yeaaaaaa :)

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....