Wednesday, August 13, 2008

pergi kau batuk!

aku sudah tidak kerja... tapi masih lagi bangun awal... kenapa? sebab aku batuk...sudah lebih seminggu...masih juga dia bersamaku...haih....semalam semalaman aku bersusah payah menutup mata...tapi mulut ter'buka...batuk tak berhenti....ala, rilek la batuk..kejap je aku nk tdo...xkan bekire..sok2 siang2 hari ko dtg la pulak...tak nak la aku jumpa doktor! cewah, macam la doktor tu nak sangat jumpa aku...

akhirnya semalam...i take my med dah semalam, UBAT BATUK CAP IBU DAN ANAK, katanya dibuat daripada 15 daun-daunan herba tradisional Cina dicampur madu...aku ambil 2 dos semalam okeh...tapi masih juga sama...erk....actually, baru sahaja semalam pun aku mengambilnya...sebelum ni i don't take any med pon...hehehe...

sekarang ni...segala bagai dah sakit..badan aku pun turut sakit..rusuk dan perut terasa sangat sakitnya...yelah kan..penggunaan otot2 bhgn rusuk dan perut dengan kerap akibat batuk..sakit....


ada org cakap, i have to stop smoking for a while..tapi aku rasa, memalam aku batuk tu sebab aku tak banyak berasap, maklumlah, malam-malam housemate aku ada di rumah..line x clear sikit...mereka kan bebas dari segala asap ni...kesian pulak kalau aku berasap depan mereka...tapi maybe hari ni aku mau try la...to stop for a while...ala, isap pon sangkut kat tekak kan..time batuk2 camni...


batuk tolonglah...aku penat...janganlah buat aku begini....ok la...sampai sini dulu..udah dulu deh...saya mau pergi MINUM lagi NIN JIOM PEI PA KOA....

pergi ko batuk!! NIN JIOM PEI PA KOA datang menyerang............agagagagaga

11 comments:

hajime said...

ah!
pasal dah kurang sap kok kot...
badan dah anggap asap kok tu ubat...
tetibe xde...
tu yg batuk tu...
=op

Qi_C.Lavigne said...

hajime,
ye kot..maybe...

fionahafiz said...

hajime n cinoi,

pndi la korg dua..*applause*

eh noi..tu ari aku batuk sal aku menci keja aku..batuk aku stop bila aku pindah tpt keja baru..ehehe..tym aku batuk tu aku mkn mcm2 ubat btk..serupa addict gitu..tp x pndi baik jg batuk aku tu..skalinya aku jumpa doktor..dua kali jak minum ubat..trus ilang batuk tu semua ntah p mana..

Qi_C.Lavigne said...

fionahafiz,
so kesimpulannya kena jumpa doktor lani?wahahaha...or kena tukar keja?

fionahafiz said...

kena buat dua2 skali..
ngan benti sap kok~
(^-^)V

azie said...

batuk. batuk. batuk

ai makan bena expectorant. terus tak batuk. tapi ngantuk, harharhar

hajime said...

cik fionahafiz:
ah!
masih...
tp tula...
kalau selalu sgt ade rachun dlm badan...
antibody akan evolve...
bile xde rachun tu...
die akan sakit...
-dokter chenta hajime-

Qi_C.Lavigne said...

fionahafiz,
dua2 skali???agagagag

azie,
ya i know that bena expectorant..slalu dapat time g pusat kesihatan U time blajar dulu..ahaks...

hajime,
ya i know that too...dats y bila x sap kok, mule la dtg pnyakit...kawkawkaw

hajime said...

yeah!
btw...
cik cinoi...
nda ditag!
http://budakyangbijak.blogspot.com

budak gumuk said...

jangan hisap rokok...
tdo awal...
makan ubat batok brekol...
minum susu cmpr telor cmpr madu
minum scott emulsion
pastu ingat i selalu
kompem baik

Qi_C.Lavigne said...

budak gumuk,
baiklah..saya sayang kamoooooo!!!

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....